avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Șomaj după ccc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Șomaj după ccc

Buna ziua,
Savonia Alexandra este numele meu.In momentul de fata ma aflu in concediu de creștere copil, in data de 24 decembrie ar trebui sa ma întorc la munca, insa firma la care lucram nu mai are activitate (din aprilie 2015 nu mai are activitate) deci nu mai am unde sa ma intorc, nu cred ca este închisă pt ca are datorii către angajati.Ce trebuie sa fac, ca sa pot primi indemnizație de șomaj?
Cel mai recent răspuns: Rades , utilizator 22:46, 23 Noiembrie 2016
Trebuie sa va inceteze raportul de munca din motive neimputabile dvs. - de exemplu, concedierea pentru desfiintarea postului.
Asta înseamnă ca nu trebuie sa mai fac cerere de reîncadrare la munca si pe urma sa aștept 20 de zile pt preaviz(pt desfintarea postului art 65 cred) ca mi se închidă contractul, ci pur si simplu se poate sa-mi închidă CIM fara sa mai aștept acele 20 de zile?
Intr-adevar, veti depune cerere de reluare a activitatii,dupa care angajatorul va decide.
Mulțumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare concediu crestere copil si daca exista posibilitatea de a intra in somaj xyz10092010 xyz10092010 tocmai ce am terminat concediul de crestere copil si as dori sa intru in somaj (firma fiind a mamei si nu o sa mai aiba activitate), va rog sa-mi spuneti daca ... (vezi toată discuția)
Acte concediere desfiintare post miha254 miha254 Buna, stie cineva cu certitudine ce documente trebuie sa emita societatea care doreste concedierea unui salariat datorita desfiintarii postului ocupat de ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post in concediul de maternitate andreialexandru andreialexandru Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca este posibil ca in perioada in care sotia se aflain concediu de maternitate postul sau sa fie desfiintat? Daca da, va ... (vezi toată discuția)