avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drept vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drept vizita minor

stabilirea dreptului la vizita minor este similara cu custodia minorului?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 20:32, 23 Noiembrie 2016
mclaudiu1 a scris:

stabilirea dreptului la vizita minor este similara cu custodia minorului?

Dreptul la vizita este reglementat separat prin articole de lege, si astfel nu trebuie confundat cu autoritatea parinteasca comuna.
Legaturile personale cu minorul sunt exercitate si in caz de autoritate parinteasca exclusiva.
Acest drept este gata stabilit prin lege de legiuitor, iar in caz de neintelege intre parinti, instanta de judecata, stabileste modalitatea(nu dreptul) prin care se vor exercita legaturile personale si cu parintele nerezident.

Art. 401 din noul cod civil - Drepturile părintelui separat de copil
(1) În cazurile prevăzute la art. 400, părintele sau, după caz, părinţii separaţi de copilul lor au dreptul de a avea legături personale cu acesta.
(2) În caz de neînţelegere între părinţi, instanţa de tutelă decide cu privire la modalităţile de exercitare a acestui drept. Ascultarea copilului este obligatorie, art. 264 fiind aplicabil.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Noiembrie 2016
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exercitarea autoritatii parintesti comune anemona34 anemona34 Buna seara! va rog,sa ma indrumati ref la un dosar de divort in calitate de parat: -in urma raportului de ancheta psihosociala de la primarie,reclamanta a ... (vezi toată discuția)
Divort, relatia cu minorii pana la definitivare valikissyou07 valikissyou07 Buna seara! Am o întrebare la dvs! Sotia, sa ma rog mama copiilor mei a hotărât sa bage actele de divorț! Din acel moment nu ma lăsa sa îmi vad copiii ... (vezi toată discuția)
Unde pot apela daca tatăl nu-mi da copilul cu toate ca avem custodie comuna ? IrinaMrc IrinaMrc Deci avem custodie comună, iar domiciliul copilului este la el pentru ca a fost de comun acord . Copilul il pot lua oricând si el totusi nu vrea sa mi-l dea ... (vezi toată discuția)