Buna seara!
va rog,sa ma indrumati ref la un dosar de divort in calitate de parat:
-in urma raportului de ancheta psihosociala de la primarie,reclamanta a cerut exercitarea autoritatii parintesti sa-i revina;
-eu,am solicitat ca acaestasta sa se faca in comun si sa stabilim un program de vizita pt minor;
-reclamanta nu este de acord cu acest lucru,raspuns la intampinare nu am depus;
pot formula acum la termen ce doresc pt minor?
-mai mult a mutat minorul la o alta unitate scolara,in timpul cat dosarul era inregistrat la judecatorie,
-nu stiu unde se afla minorul;
-daca in raportul de ancheta am mentionat ca am contribuit financiar la cheltuielile de intretinere,pot cere ca plata pensiei sa o pot da din momentul in care am rupt legatura cu minora din vina reclamantei?
-ea a cerut ca divortul sa se pronunte din vina mea,eu sunt de acord cu divortul dar din culpa couna;
sunt sanse,va rog!
90% sanse sa fie autoritate parinteasca comuna, deoarece este regula generala.
100% sanse sa fie stabilita modalitatea prin care se va exercita programul de legaturi personale cu copilul, avind ca temei legal,
Art. 401 din noul cod civil - Drepturile părintelui separat de copil
(1) În cazurile prevăzute la art. 400, părintele sau, după caz, părinţii separaţi de copilul lor au dreptul de a avea legături personale cu acesta.
(2) În caz de neînţelegere între părinţi, instanţa de tutelă decide cu privire la modalităţile de exercitare a acestui drept. Ascultarea copilului este obligatorie, art. 264 fiind aplicabil.
multumesc,sanse sunt,pt autoritare parinteasca comuna,
-pot depune cerere in instanta sa cer acestea inainte de urmatorul termen?
judecarea se poate face si in ;lipsa.
Puteti obtine cred si anularea transferului. Informati noua unitate scolara ca mutarea s-a facut fara aprobarea dumneavoastra. Sau mutate copilul inapoi si solicitati sa nu mai acorde nimic fara aprobarea ambilor parinti.
Cert este un lucru si anume ca va trebuie un avocat bun sau mai multi,ca trebuie sa tineti procesul din scurt si la toate termenele. De asemenea trebuie sa fiti atent la inscrisurile de la Dosarul cauzei pe care le inaintati.
Intelegere divort
mcv
Vrem sa divortam la notar.Avem o fiica de 17 ani si 5 luni. Sotia cere sa parasesc domiciliul comun inainte de pronuntarea divortului. Eu sunt de acord. Dar ... (vezi toată discuția)