avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... excursie minor in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

excursie minor in strainatate

Buna seara. Ma intereseaza sa stiu in cazul in care as vrea sa merg cu fetita in excursie in afara tarii, e nevoie de ceva dovada din partea tatalui?
Precizez ca fetita sta doar cu mine si eu cu tatal nu am fost niciodata casatoriti. De asemenea, el nu contribuie cu nimic si nu avem nici macar o treaba unul cu celalalt. El apare doar in certificatul ei de nastere la tata si atata, in rest nu contribuie si nu a contribuit cu nimic niciodata. In acest caz mai e nevoie de vreo dovada ceva. Pentru ca imi pare aberant atata timp cat un om apare doar cu numele si nu e implicat deloc in viata noastra sa trebuiasca sa semneze vreo hartie.El e casatorit acum si are 2 copii. Problema e ca ar fi de acord sa semneze hartie, dar imi pare mie aiurea, atata timp cat nici in clin nici in ca nu avem treaba unul cu celalalt. E vreo varianta sa dovedesc undeva ca nu am nevoie de vreun acord si ca e doar nulele lui, pt ca eu ca idioata am vrut sa apara in certificat nestiind ca vor fi anumite piedici ? Multumesc frumos
Buna ziua,
Dvs. nu aveti „nici in clin nici in maneca unul cu altul” ... dar, el este tatal copilului... cel putin in acte, iar pana la proba contrara, se prezuma ca se comporta ca un tata normal de copil ingrijindu-se de el.

Daca doriti sa nu mai aveti nevoie niciodata de acordul lui in ceea ce priveste deciziile pe care le luati in legatura cu viata, activitatea, scoala, vacantele, etc... ale minorei, atunci va trebui sa deschideti actiune in instanta, avand ca obiect exercitare autoritate parinteasca exclusiva.

In lipsa acestei hotarari, se prezuma ca si tatal trebuie sa-si dea acordul cu privire la deplasarile in afara tarii ale minorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedarea autoritatii parintesti Ionela11111 Ionela11111 Buna ziua, in urma divortului cu tatal fetitei mele, am stabilit custodie comuna, s-a stabilit o pensie alimentara care nu a fost pana acum oferita de care ... (vezi toată discuția)
Cum scot tatal copilului din certificat? irisblue irisblue Povestea mea este cam asa: Acum 2 ani am nascut o fetita dintr-un concubinaj. La 2 zile dupa nasterea fetitei tatal copilului a aparut si a facut el actele. a ... (vezi toată discuția)
Tata divortat doreste scoaterea copilului din tara pentru o excursie Andreea06 Andreea06 Va rog sa ma ajutati cu o solutie la problema urmatoare: Prietenul meu a fost casatorit. In urma casatoriei a rezultat o fetita. In urma divortului, ... (vezi toată discuția)