avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot beneficia de garantia constituita pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot beneficia de garantia constituita pentru acoperirea pagubei in gestiune?

Buna ziua! Vreau sa stiu daca exista vreo posibilitate de a acoperi o paguba cauzata in gestiune, folosind suma constituita ca garantie. Mentionez ca la semnarea contractului de munca am fost instiintat de faptul ca garantia va fi cuantumul a 3 salarii, insa pana la ora actuala suma depusa (oprita lunar 10% din salariu) atinge aproximativ 2 salarii.
Discutiile avute cu angajatorul au avut ca raspuns faptul ca pot beneficia de plata pagubei cu ajutorul garantiei numai in urma unei sentinte judecatoresti, altfel trebuie sa platesc din salariu. Personal nu inteleg ce rol mai are garantia in acest caz.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 07:26, 1 Septembrie 2009
Garantia se constituie potrivit legii 54/1994 pentru a putea desfasura activitatea de gestiune nu ca angajatorul in cazul unei pagube sa se indestuleze din ea. Daca ati produs o paguba angajatorul o poate recuperaa fie prin angajamentul dv. de plata fie pe cale judecatoreasca in ultima situatie se executa silit inclusiv garantia
Angajatorul se va adresa instantei doar daca dvs. nu consimtiti la repararea pagubei produsa in gestiune. Legea mentioneaza 2 posibilitati, fie prin intelegerea acordului dintre angajat si angajator fie in instanta. Vedeti LEgea 22/1969., modificata prin Legea 54/1994. Retinerile salariale s-ar putea face cu acordul dvs. sau in urma unei hotarari a instantei. Suma constituita drept garantie exista tocmai pentru acoperirea unui eventual prejudiciu.
Ultima modificare: Marți, 1 Septembrie 2009
ContSters47264, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paguba in gestiune ginnyy ginnyy Buna seara! Imi puteti spune, va rog, care sunt etapele necesare recuperarii prejudiciului de catre angajator, atunci cand se constata o paguba in ... (vezi toată discuția)
Angajament de plata. legal? element00 element00 In primul rand salutare tuturor! Am si eu mai multe probleme si sper sa gasesc raspuns la dvs. 1. Sunt angajat la o SC din Bucuresti cu norma intreaga si ... (vezi toată discuția)
Garantii materiale fly333 fly333 Buna ziua! Poate sa ma ajute si pe mine cineva cu un model de contract pentru garantii materiale pentru lucratori comerciali? Va multumesc!:(( (vezi toată discuția)