avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Calcul impozit la vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Calcul impozit la vanzare apartament

Buna ziua,
Peste cateva zile se implinesc trei ani de la decesul unchiului meu, de pe urma caruia am mostenit un apartament. Certificatul de Mostenitor si Intabularea apartamentului au aprox. doi ani (de cand le-am scos).
Doresc sa vand apartamentul. Pentru calculul impozitului (din ce am citit) sunt două situaţii:
- I) cand imobilul este dobîndit/deţinut de pănă-n trei ani
- II) cand imobilul este dobîndit/deţinut de peste trei ani

Intrebare: De la ce dată se calculeaza aceasta perioadă de trei ani?
a) De la data decesului unchiului ? (cand "am devenit mostenitor") SAU
b) De la data eliberarii Certificatului de Mostenitor, etc
Cel mai recent răspuns: Balaurul , utilizator 12:11, 20 Decembrie 2016
La data decesului sunteti prezumtiv mostenitor.
Se intelege ca data dobandirii este data certificatului de mostenitor.
Vă mulţumesc pentru raspuns.
cyan a scris:

La data decesului sunteti prezumtiv mostenitor.
Se intelege ca data dobandirii este data certificatului de mostenitor.

RASPUNSUL DUMNEAVOASTRA ESTE GRESIT.
Chiar am închieat la notar vînzarea, iar pentru calculul impozitului, perioada deţinerii imobilului a fost calculata de la data decesului (unchiului - de la care am mostenit apartamentul).
Ultima modificare: Marți, 20 Decembrie 2016
Balaurul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire zeciualex zeciualex am un titlu de mostenitor impreuna cu unchiul meu pe acelasi imobil. acesta vrea sa imi dea mie partea lui de imobil. intrebarea e, cum e mai bine sa faca ; ... (vezi toată discuția)
Bună seara! dețin un imobil moștenit de la bunicii mei. bunicii ... Amalia2023 Amalia2023 Calcul impozit la vânzarea unui imobil mostenit Bună seara! Dețin un imobil moștenit de la bunicii mei. Aceștia au decedat în anul 2014, respectiv ... (vezi toată discuția)
Impozitul pt vanzare imobil (apartament) lulu_lulu lulu_lulu buna seara, stiu ca din 2007 se plateste impozi pe vanzarea de imobilein functie de perioada/vechimea dobandirii acestuia. situatia mea este urmatoarea: am ... (vezi toată discuția)