avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire casa

Buna ziua.
Am si eu o intrebare in legatura cu o proprietate.
Avem o casa ( de fapt doua) in aceasi curte, au fost ale bunicilor mei care au decedat de vreo 6 ani. As vrea sa intreb daca eu ca nepoata am vreun drept acolo ( eu acolo am fost crescuta) , tata este si el decedat.
Acolo nu locuieste nimeni dar sora tatalui meu a dat cheile unor straini si i-a lasat acolo sa se foloseasca de tot ( nu stiu daca primeste ceva material de la ei )si imi interzice accesul spunand ca numai ea are drept acolo fiind fiica bunicului. Ea pana sa moara bunici venea odata la 2 ani in vizita, tata a ingrijit gospodaria si a construit anexele.
Tata are titlu de proprietate pe pamant, facut de bunicii mei,insa nu stiu exact ce inseamna acest lucru.
Intrebarea mea ar fi daca pana la dezbaterea mostenirii ea are dreptul sa " vanda" bunurile de acolo si daca imi poate interzice accesul acolo? Intreb asta deoarece ea a vandut majoritatea lucrurilor si eu nu vreau sa vindem casa bunicilor, as fi dorit sa las o familie săracă sa o ingrijeasca.
Ma intereseaza ce pot eu dace in acest caz. Pot merge cu politia sa ma lase sa intru sau daca pot face ceva?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters411736 , utilizator 22:10, 25 Noiembrie 2016
Faceti succesiunea. Nu are voie sa vanda din bunuri
Buna ziua,
De pe urma bunicilor trebuie facuta succesiunea.
La succesiune vin copiii bunicilor in cote egale.
Copiii decedati vin prin reprezentare.
Dumneavoastra veniti prin reprezentarea tatalui avand dreptul la cota ce i-ar reveni tatalui adica 1/2.
Nu poate sa vanda nimic legal (cu acte notariale) fara dezbaterea succesiunii dar o poate face cu chitante de mana fiind destui fraieri care sa si creada ce se spune.
Demarati urgent procedurile pentru succesiune pe cale judecatoreasca si solicitati prin ordonanta presedintiala sa vi se permita accesul pana la definitivarea dosarului.
Daca aceste proceduri depasesc cunostintele dumneavoastra de drept va sfatuiesc sa va adresati unui avocat.
ATENTIE, exista si posibilitatea acordarii de ajutor public judiciar.
Daca vand bunuri care nu le apartin puteti face plangere penala pentru furt.

Problema este ca bunurile la apartin la toti mostenitorii si nu se stie cine ce are...pana nu veti dezbate mostenirea.
stiti de existenta vreunui testament din care sa rezulte ca sora tatalui dumneavoastra a mostenit averea parintilor? indiferent daca exista vreun testament sau nu, mergeti la primul notar si veriifcati daca s-a dezbatut vreo succesiune de pe urma bunicilor. functie de rezultat solicitati dezbaterea succesiunii in continuare sau actionati sora tatalui in instanta pentru declaratie mincinoasa si uz de fals.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea dupa tata nila1 nila1 Buna ziua acum 5 luni de zile tatal meu a decedat ,dupa 4 luni de zile si bunicul din partea tatalui a decedat .eu si fratele meu nu stim daca avem vre-un ... (vezi toată discuția)
Mi se cere insistent certificatul de deces al tatălui meu, în vederea dezbaterii succesiunii după bunicul. ce se poate întâmpla rău dacă îl dau? BaraganMarius BaraganMarius Buna ziua. Va rog frumos sa aveti rabdare cu problema mea. Ma numesc Claudiu, am 20 de ani, la varsta de 2 ani mi-a murit tatal, am certificatul lui de ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat VanillaSky VanillaSky * Mai intai o scurta prezentare pentru a intelege mai bine situatia. Este vorba despre o mostenire compusa dintr-o casa si terenul aferent, plus cateva hectare ... (vezi toată discuția)