avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenirea dupa tata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenirea dupa tata

Buna ziua acum 5 luni de zile tatal meu a decedat ,dupa 4 luni de zile si bunicul din partea tatalui a decedat .eu si fratele meu nu stim daca avem vre-un drept la bunurile bunicului Mentionez ca bunica noastra este inca in viata si tatal meu mai are o sora care este si ia in viata .
Intrebarea mea pentru dumneavoastra este poate cumva bunica sa vand bunurile (imobilele) fara acordul nostru .Sau poate sa ai faca act de vanzare cumparare ficeii fara ca noi sa stim .va multumesc respectuos
Cel mai recent răspuns: DIANA HANDRA CALUGAR , 09:13, 24 Ianuarie 2011
Bunica nu poate sa vanda ceea ce a apartinut bunicului deoarece nu este singura proprieatara a lor. Dupa dezbaterea succesiunii poate sa vanda partea ei. La succesiunea bunicului veniti si voi, nepotii,si aveti drepturile pe care le-ar fi avut tatal dvs.
Dvs împreuna cu fratele dvs moșteniți partea din moștenirea bunicului
care i-ar fi revenit tatălui dvs.
Bunica are dreptul la 1/4 din averea bunicului dvs, in calitate de sotie supraviețuitoare, iar sora tatălui dvs împreuna cu tatăl dvs(pe care-l moșteniți)
au dreptul al 3/4 din moștenire in cote egale.
Atâta vreme cât succesiunea după bunic nu e dezbătută nimeni nu poate înstrăina bunurile din patrimoniul lui. Dacă bunurile la care faceți referire sunt dobândite de bunici împreună trebuie dezbătută succesiunea.
Dumneavoastră și fratele vă moșteniți bunicul prin reprezentare - urcați la moștenire în locul tatălui dumneavoastră.
Dvs si fratele veniti la mostenirea bunicului in locul tatalui dvs prin reprezentare, urmad sa impartiti mostenirea cu bunica si matusa. Bunicul avea proprietati?
va recomand sa faceti o declaratie de acceptare a mostenirii dupa tata!
se poate sa se prezinte in fata notarului cu martori mincinosi care sa "uite" de existenta unuia dintre copii si anume de tatal dumneavoastra si astfel sa vanda fara dumneavoastra, care sunteti mostenitorii prin reprezentare,..... si atunci va asteapta un proces.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire casa georgiana55 georgiana55 Buna ziua. Am si eu o intrebare in legatura cu o proprietate. Avem o casa ( de fapt doua) in aceasi curte, au fost ale bunicilor mei care au decedat de ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 15 ani kike kike Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ... (vezi toată discuția)
Succesiune alina-elenanica alina-elenanica buna ziua!am niste nelamuriri si sper sa ma luminati d-voastra!acum 5 ani jumatate mama tatalui meu a decedat si dupa decesul ei s-a dezbatut succesiunea,dupa ... (vezi toată discuția)