avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... AJUTORUL PENTRU CALDURA
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

AJUTORUL PENTRU CALDURA

Buna ziua! Ma numesc Irina ,am 36 de ani,sunt pers cu handicap grad 1 (in urma unui acident rutier ) . Am inteles ca se ofera un ajutor de urgenta.de la primaria locala de 1000 si 5 metri steri de lemne ...va rog sa i-mi spuneti si mie daca pot optine acest ajutor ,avand o pensie de invalid ,de 620 si o indemnizatie de 340 impartita la doi membri (sot si sotie) .? Ce acte imi prebuiesc si care este nr ordonantei de urgenta data pentru acest ajutor social ?! Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:55, 26 Noiembrie 2016
Ajutoarele de urgenta se acorda in baza unor criterii stabilite de fiecare Consiliu local in parte, nu exista o prevede generala pentru asa ceva. Trebuie sa vedeti ce criterii a stabilit, prin hotarare, Consiliul local din localitatea dvs si doar asa o sa va dati seama daca va incadrati sau nu.
"De ajutorul de urgenta beneficiaza familiile sau persoanele singure, aflate în situaţii de necesitate datorate calamităţilor naturale, incendiilor, accidentelor, precum şi altor situaţii deosebite stabilite prin hotărâre a Consiliului local, precum, decesul unei persoane care nu a avut calitatea de asigurat, salariat, pensionar sau beneficiar de ajutor social."
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se acorda ajutor de inmormantare , pentru o pesoana cu handicap ... Surub Surub Se acorda ajutor de inmormantare , pentru o pesoana cu handicap decedata, din partea Primariei? Mentionez, a fost acorda un ajutor de inmormantare din partea ... (vezi toată discuția)
Ajutor social pe caz de boala hirlau laura hirlau laura Buna ziua, ma numesc Laura Hirlau, am 42 de ani si am o problema. Acum 3 ani ,am fost operata de cancer de col uterin si acum un an am fost diagnosticata cu ... (vezi toată discuția)
Ajutor de deces cornel510 cornel510 Buna ziua!As dori o lamurire daca se poate din partea cuiva de specialitate...Un cumnat de-al meu in varsta de 34 ani,niciodata casatorit,locuind cu parintii ... (vezi toată discuția)