Buna ziua, As dori o lamurire cu privire la o situatie aparuta si anume:
Bunica mea a primit(acceptat) o mostenire (un loc de veci)de la o matusa care a decedat in anul 1970 Dupa moartea bunicii in anul 1980 ,bunicul meu impreuna cu mostenitorii bunicii (copii) au dezbatut succesiunea ,masa fiind compusa din acest loc de veci acceptind mostenirea toti cei in cauza(bunicul si cei trei copii)
S-a obtinut certificatul de mostenitor cu cota de 1/4 a celor care au dezbatul mostenirea,Acelasi lucru s-a facut si in anul 1989 cind a decedat bunicul meu raminind mostenitori cei trei copii. In tot acest timp s-a platit la cimitir sumele datorate pentru intretinerea locului de veci cu chitante,facturi.
Dupa moartea mamei mele, (in anul 2002) una dintre mostenitorii sus numitului loc am acceptat mostenirea nefinalizind succesiunea
Am mai multe documente de la cimitir si D.S.P care atesta dreptul nostru de proprietate incepind cu anul 1980.an in care a decedat bunica mea singura mostenitoare.
In anul 2007 am fost informat de conducerea cimitirului ca nu mai am dreptul de proprietate pe tot locul acela intrucit mai exista o persoana necunoscuta mie care are un act lasind la cimitir o copie a unui act de mostenitor eliberat tot in 1980 dar din care reiese ca sint mostenitori pe jumatate din acest loc.
Va rog spuneti-mi cum e posibil asa ceva si ce act poate sta la baza acestui certificat de mostenitor doar pe jumatatede loc in cazul in care este valid si nu un fals
In primul rand va propun sa cereti o copie de pe copia actului din 1980 depus de persoana necunoscuta. Fiind vorba de un certificat de mostenitor, trebuie sa fie un act autentic, deci intocmit de un notar de stat. Intocmirea acestui document trebuie sa aiba undeva o urma in archivele notariale (pentru mai multe detalii trebuie sa consultati un avocat sau un notar). Daca nu exista nici o urma a actului respectiv, atunic probabil, ca este vorba de un fals. Daca exista, puteti sa obtineti mai multe informatii cu privire la actul care a stat la baza certitificatlui de mostenitor emis in 1980.
In 1980 notariatele erau institutii de stat. Trebuie sa aflati unde au fost arhivate dosarele de atunci.Iar succesiunea se deschide la notarul din localitatea de domiciliu a defunctului.
Certificatul de mostenitor este emis de catre notar in urma unei incheieri de succesiune, care la randu-i are in spate un dosar de acte:acte de stare civila ale solicitantilor, actul de deces al autorului, acte de proprietate, etc.
Cred ca problema a aparut datorita rudei care nu a facut succesiunea.Stiu ca de fiecare data cand se face o succesiune pentru un loc de veci mostenitorii trebuie sa solicite imediat schimbarea actului de concesiune pe numele lor. Nu ati facut asta la fiecare deces din familie?
Am si eu o problema perpetuata de doua generatii cu un loc de veci si de aceea ma intereseaza acest subiect.As vrea sa aflu ce s-a mai intamplat.
Succes!