avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune - locul de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune - locul de veci

Buna ziua,

tatal meu a decedat acum 1 an si jumatate. Acum 1 an am dezbatut succesiunea la un notar cu sotia sa, cuprinzand bunurile mobile si imobile. Insa locul de veci nu a fost inclus in dezbatere, si nu se afla pe certificatul de mostenitor. (Sotia lui nu a prezentat contractul de cumparare pentru locul de veci)

Intre timp am aflat ca locul de veci este trecut doar pe numele lui, fiind cumparat inainte de casatorie. Avand in vedere ca sotia nu vrea sa aduca contractul de cumparare pentru locul de veci, si ca locul de veci nu este bun comun al sotilor, ce solutie exista pentru a putea dezbate locul de veci ?

Administratia cimitirului a refuzat sa imi elibereze un alt act original de proprietate, in absenta dezbaterii locului de veci.
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2017
andrei6200, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 11:56, 13 Ianuarie 2017
De ce nu ati instiintat notarul despre existenta locului de veci si includerea acestuia in masa succesorala?
Nu am stiut la momentul respectiv, am aflat ulterior de la administratia cimitirului, cand am vrut sa facem lucrare.
Daca nu vrea sa prezinte actul atunci trebuie sa dezbateti proprietatatea asupra locului de veci in instanta.
Mergeti cu certificatul de mostenitor ca sa dovediti ca sunteti persoana interesata si cereti un duplicat al actului de concesiune pentru locul de veci sau vorbiti cu notarul care a dezbatut succesiunea sa va faca si o adresa catre Administratia cimitirului in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire tudosevictorel tudosevictorel Buna seara. As dori niste raspunsuri la urmatoarea situatie: Parintii mei care sant decedati au cumparat sau au primit (nu stiu exact) un loc de veci .Dupa ... (vezi toată discuția)
Succesiune loc de veci in concesiune maka67 maka67 Buna ziua, Am o intrebare, este vorba despre un loc de veci care este luat in concesiune de la cimitir, titularul a decedat, iar dupa deschiderea ... (vezi toată discuția)
Succesiune nedezbatuta - unic mostenitor - concesiune loc de veci kikitam kikitam Parintii mei au decedat -mama acum 10 ani , tata acum 4 ani-si nu am reusit sa fac succesiunea, eu fiind unica mostenitoare ; este vorba de un apartament si un ... (vezi toată discuția)