avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vanzare autoturism pentru dezmembrare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vanzare autoturism pentru dezmembrare

Detin un autoturism Cielo; este inmatriculat pe numele meu, dar nu-l mai folosesc. Un cunoscut m-a rugat sa il vind lui, pentru piese de schimb.
Vad doua posibile proceduri:
1.
- Il radiez eu din circulatie
- il vind lui, cu contract normal de vinzare-cumparare
- il declar vindut la circumscriptia financiara
- mai departe este problema lui sa-l inregistreze la circumscriptia financiara pe numele lui si apoi sa-l radieze de acolo, cind a terminat de scos piesele inca bune
2.
- Il vind lui direct
- il declar vindut la circumscriptia financiara
- el il radiaza din circulatie
- el il declara la circumscriptia financiara
- el il radiaza la circumscriptia financiara cind a terminat de scos piesele

In mod normal, as urma pasii din varianta 2, dar il cunosc indeajuns ca sa stiu ca isi va crea probleme, macar cu radierea de la circumscriptia financiara.
Nici varianta 1 nu e ideala, tot pentru ca ma astept sa-si creeze probleme la radierea de la circumscriptia financiara (de exemplu, nu se asigura ca poate sa primeasca certificatul de dezmembrare de la REMAT); in plus, trebuie sa pierd eu timp la serviciul inmatriculari.

As merge sa intreb la serviciul inmatriculari auto din orasul nostru, dar nu am timp de asa ceva; el e foarte probabil sa nu se intereseze inainte de incheierea tranzactiei.

Daca se poate, va rog ajutati-ma cu un sfat cum e cel mai bine sa procedez, ca sa elimin riscurile pentru mine si sa le minimizez pentru el.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:57, 25 Noiembrie 2016
Va complicati inutil
Dv incheiati document autentificat instrainare bun mobil,in bsaza caruia il radiati din evidenta fiscala
La interval mai mare de 30 de zile informati oficial SPR evidenta auto+CNADNR ca ati instrainat bunul mobil-anexati documentul de vanzare cumparare
Multumesc frumos pentru raspuns, asa ar fi intr-adevar cel mai simplu. Dar as vrea sa protejez cumparatorul de el insusi; daca el nu se duce la serviciul evidenta auto in timp util sau daca dezmembreaza si, din diferite motive, nu primeste acel certificat de casare, ce risca?
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2016
danv74, utilizator
Este mai mult decat interesanta grija dv fata de cumparator....
Daca dv radiati auto din evidenta fiscala ,anuntati oficial SPR+CNADNR,ulterior cumparatorul poate sa faca din vehicul fie avion,fie submarin -ca pe dv nu va afecteaza actiunile acestuia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in regres - masina vanduta de mai multe ori fara schimbarea proprietarului din acte vorsiht vorsiht Cum il fac pe actualul detinator al autoturismului pe care eu l-am inmatriculat si l-am vandut cu act de vanzare cumparare acum trei ani sa-l radieze din ... (vezi toată discuția)
Radiere masina Adrian ats Adrian ats Buna ziua. Am o intrebare la dumneavoastra. Ce pot face sa radiez din circulatie o masina vanduta pe cel care a cumparat-o a vandut-o mai departe si cel din ... (vezi toată discuția)