avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radiere masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radiere masina

Acum doi ani sotul meu a decedat. Am avut o dacie, pe care am vandut-o fara a face acte de vanzare cumparare.Mentionez ca i-am dat certificatul de inmatriculare, urmand sa ne intalnim pentru acte, lucru care nu s-a mai intamplat. Intre timp persoana respectiva a vandut si el masina si a parasit tara . Masina este in continuare pe numele sotului(decedat), nustiu unde se afla, iar eu vreau sa radiez acest autovehicol. M-am adresat si la politie si nu au rezolvat nimic. Eu platesc taxe pentru masina in continuare.
Ce trebuie sa fac pentru radiere? am doar o copie dupa certificat de inmatriculare.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:24, 24 Septembrie 2009
Incercati pentru inceput contactarea persoanei cu care acum 2 ani a-ti consimtit dvs tranzactionarea autoturismului .
Si sotul meu se afla intr-o situatie asemanatoare: a vandut masina acum acum cativa ani la o cunostinta fara a intocmi act de vanzare-cumparare. Persoana respectiva a vandut-o la randul ei tot asa. In momentul de fata persoana care are masina nu e de gasit.

Nu avem decat o copie a certificatului de inmatriculare al masinii. Am primit prin 2006 o instiintare ca certificatul va fi suspendat pentru ca nu s-a facut ITP si nici RCA. Am facut verificari si pe internet, nu are ITP si RCA in prezent. Dar in acest caz masina tot nu este radiata (figureaza la impozite), desi in instiintarea de la Directia regim permise etc. se mentioneaza la un moment dat urmatoarele: Vehiculele cu numere vechi si cele cu certificate model pana in 1998 (cu coperta panzata sau cele cu coperta gri), vor fi radiate din oficiu la data de 06.03.2007. Certificatul de inmatriculare este din 05.06.97. Deci mai vechi de 10 ani. Initial am crezut ca intra in legea cu radierea din oficiu, dar am fost informati ca nu. Eu nu mai inteleg nimic!

Sotul meu plateste in continuare impozitul. Cum putem rezolva in acest caz, pentru a nu mai plati impozitul. E posibila o declaratie pe proprie raspundere la Primarie in care sa descriem toata situatia? Mai precis, va fi ea luata in considerare? Noi practic nu detinem nicio masina!

Multumesc mult de ajutor.
dariad ,solicitarea oficiala ,la care urmeaza sa anexati documentele pe care le detineti ,trebuie adresata autoritatii fiscale unde detineti rolul autoturismului instrainat
Multumesc de indicatii. Intre timp mi-a venit ideeasa scriu la Directia regim permise etc. sa ne trimita un document de instiintare ca certificatul de inmatriculare a fost suspendat. Instiintarea initiala de avertizare ca nu are RCA si ITP este din 2006!!!

De atunci nu am mai primit alta. La autoritatea fiscala locala asa ni s-a spus sa facem (oam nimerit o doamna amabila, prin minune!), dar tot a trebuit sa platim impozitul pana vine hartia ceruta la Directia regim permise etc. Aste e!

Dar pana la urma, sotul meu va fi scos doar de la plata impozitului, insa masina tot nu este radiata pa propriu de pe numele sotului, ci doar scoasa din circulatie.

Dupa cum am citit pe forumuri- foarte utile, singura solutie ar fi instanta de judecata, dar tot nu sunt sigura daca se poate face acest demers atata timp cat nu mai avem nicio dovada concreta a existentei masinii, decat o copie dupa certificatul de inmatriculare si certificatul de mostenitor al sotului (masina e mostenire). Si pe cine sa dam in judecata? Nu detinem numele persoanei care are masina in prezent. Nici bani de avocat nu avem. Sotul e pensionar, eu sunt somera. Nu stiu ce vom face! Daca are cineva o idee sau a fost intr-o situatie similara, va rog sa-mi dati sugestii. Bine macar ca vom reusi s-o scoatem de la impozit.

Dar cum spunea cineva pe forumuri, daca persoana aia face ceva cu masina, il prinde politia, iar masina e a sotului... I-am spus sotului sa-i fie invatatura de minte sa nu mai dea nimic fara a incheia un act legal. Asta e, pana nu o patesti, nu te inveti!

Multumesc pentru orice fel de ajutor.
dariad,la autoritatea fiscala,sotul=actualul proprietar al autoturismului instrainat,pe proprie raspundere sa solicite radierea autoturismului de pe rolul fiscal,cu motivatia instrainarii acestuia.
Intradeavar este culpa comuna ,pentru ca paza buna trece primejdia si pana la lamurirea statutului autoturismului si actualului detinator,in evidente tot sotul dvs figureaza ca si proprietar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire inmatriculare auto paulcaciulatu paulcaciulatu Buna ziua detin un autoturism Dacia 1100 inmatriculat in Romania cu carte de identitate,talon avand nr. de inmatriculare B-04-UZH,este masina tataluimeu ... (vezi toată discuția)
Radierea unui autoturism din circulatie - conditii, documente necesare Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Accesand link-ul de mai jos puteti citi articolul \"Cum se radiaza un autoturism - Ghid practic\", articol scris de redactorul Avocatnet.ro Roxana ... (vezi toată discuția)
Radiere auto fiscal alexz0ne alexz0ne Buna ziua, Acum 8 luni de zile am vandut un autoturism catre o alta persoana .Acel autoturism a apartinut altei persoane si eu am efectuat doar revanzarea. ... (vezi toată discuția)