Buna ziua,
Daca i-a fost pusa in pericol viata, asa cum pare, va putea fi incadreat la art. 188 C.P alin 1 si 2 coroborat cu art. 33 C.P.
Asta inseamna ca pedeapsa va putea sa fie cuprinsa intre 5 si 10 ani.
buna ziua, v-am adresat o intrebare cu ceva timp in urma si as dori sa ma mai lamuriti inca o data. in luna octombrie a anului trecut sotul meu a fost injunghiat de un tip si impreuna cu inca vreo trei sau patru insi, l-au si batut. cutitul a fost introdus in abdomen, a fost folosit un cutit cu lama ingusta, dar a intrat 9/10 cm in burta, atingandu-i intestinul. pe certificatul medico-legal, scrie ca i-a fost pusa viata in pericol. ancheta, chipurile, s-ar desfasura si acum, nu s-a luat nicio decizie. abia in luna mai a fost trimis dosarul la procuror. va scriu pentru ca ma intriga foarte tare faptul ca nu s-a aplicat nicio masura vinovatului/vinovatilor, ba mai mult, individul este plecat in Germania la munca. as dori sa stiu ce este de facut.
va multumesc.
Mi se pare bizar că nu s-a luat măsura arestării preventive pentru o astfel de faptă; dar, este la latitudinea procurorului de caz.
În ce priveşte durata cercetărilor, aceasta este, din păcate, "normală" faţă de practica parchetelor din România.
Vă sfătuiesc să vă angajaţi un avocat; acesta va putea verifica stadiul dosarului, va putea participa la actele de urmărire penală etc.
Pe de altă parte, dacă nu aţi făcut-o încă, să vă constituiţi parte civilă în dosarul penal, şi să păstraţi dovezi pentru absolut toate cheltuielile făcute ca urmare a prejudiciului suferit: medicamente, consultaţii medic, concediu de boală etc., urmând să le solicitaţi cu titlul de daune materiale în momentul în care se va trimite dosarul în instanţă.
Cu respect,
Av. Mihai Gaita
Daca nu exista martori/dovezi, pot sa zica: s-a taiat singur si vrea sa arunce magareata pe altcineva. Nu zic ca asta ar fi un scenariu probabil, dar daca nu se poate demonstra care dintre ele a fost scenariul real, nu va fi pedepsit nimeni.
Nu ce s-a intamplat conteaza in justitie, ci ce se poate dovedi. Daca nu se poate dovedi nimic, nu va fi niciun proces.