avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tentativa de omor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tentativa de omor

Bună ziua. Soțul meu a ajuns fost lovit cu pumnii, picioarele și înjunghiat, atingandu-i intestinul și buricul. A fost operat, spitalizat 12 zile și tot nu poate merge bine si nu poate manca decât alimente moi și lichide. Cuțitul i-a intrat aproape 10cm în burta. As dori sa știu ce pedeapsa risca făptuitorul și la ce articol din ce lege se încadrează. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 06:13, 4 Iunie 2017
Buna ziua,
Daca i-a fost pusa in pericol viata, asa cum pare, va putea fi incadreat la art. 188 C.P alin 1 si 2 coroborat cu art. 33 C.P.
Asta inseamna ca pedeapsa va putea sa fie cuprinsa intre 5 si 10 ani.
Mulțumesc mult.
buna ziua, v-am adresat o intrebare cu ceva timp in urma si as dori sa ma mai lamuriti inca o data. in luna octombrie a anului trecut sotul meu a fost injunghiat de un tip si impreuna cu inca vreo trei sau patru insi, l-au si batut. cutitul a fost introdus in abdomen, a fost folosit un cutit cu lama ingusta, dar a intrat 9/10 cm in burta, atingandu-i intestinul. pe certificatul medico-legal, scrie ca i-a fost pusa viata in pericol. ancheta, chipurile, s-ar desfasura si acum, nu s-a luat nicio decizie. abia in luna mai a fost trimis dosarul la procuror. va scriu pentru ca ma intriga foarte tare faptul ca nu s-a aplicat nicio masura vinovatului/vinovatilor, ba mai mult, individul este plecat in Germania la munca. as dori sa stiu ce este de facut.
va multumesc.
Mi se pare bizar că nu s-a luat măsura arestării preventive pentru o astfel de faptă; dar, este la latitudinea procurorului de caz.

În ce priveşte durata cercetărilor, aceasta este, din păcate, "normală" faţă de practica parchetelor din România.

Vă sfătuiesc să vă angajaţi un avocat; acesta va putea verifica stadiul dosarului, va putea participa la actele de urmărire penală etc.

Pe de altă parte, dacă nu aţi făcut-o încă, să vă constituiţi parte civilă în dosarul penal, şi să păstraţi dovezi pentru absolut toate cheltuielile făcute ca urmare a prejudiciului suferit: medicamente, consultaţii medic, concediu de boală etc., urmând să le solicitaţi cu titlul de daune materiale în momentul în care se va trimite dosarul în instanţă.

Cu respect,

Av. Mihai Gaita
Daca nu exista martori/dovezi, pot sa zica: s-a taiat singur si vrea sa arunce magareata pe altcineva. Nu zic ca asta ar fi un scenariu probabil, dar daca nu se poate demonstra care dintre ele a fost scenariul real, nu va fi pedepsit nimeni.

Nu ce s-a intamplat conteaza in justitie, ci ce se poate dovedi. Daca nu se poate dovedi nimic, nu va fi niciun proces.
Ultima modificare: Duminică, 4 Iunie 2017
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tentativă de omor, dosar penal plimbat între poliție și parchet. cărei instituții ne mai putem adresa ca să se facă dreptate? Simona Georgiana Simona Georgiana Buna sara,dupa un an de zile va scriu din nou cu dorinta de a afla de ce autoritatile se misca cu viteza melcului, dar mai bine sa va spun pe scurt despre ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor Simona Georgiana Simona Georgiana Buna ziua, in urma cu aprox doi ani jumatate, sotul meu a fost injunghiat in abdomen, fapt care i-a fost pusa viata in pericol. In tot acest timp, dosarul a ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor sau lovire si alte violente madalinaflo madalinaflo fapta de a lovi cu un cutit in abdomen un bodyguard de la disco pt motivul ca ti-a cerut sa parasesti incinta c constituie mai exact? a fost doar o lovitura ... (vezi toată discuția)