avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Tentativa de omor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Tentativa de omor

Buna ziua, in urma cu aprox doi ani jumatate, sotul meu a fost injunghiat in abdomen, fapt care i-a fost pusa viata in pericol. In tot acest timp, dosarul a fost plimbat intre politie si parchet din varii motive, probe, declaratii si nu s-a facut mare lucru. Acum, procurorul de caz, nu acorda credit sotului meu si sustine ca defapt sotul ar fi provocat agresorii, nefiind asa, iar acum se cere testul poligraf. Senzatia mea este ca cel care a atentat la viata sotului meu, este favorizat. Datorita acestei banuieli a procurorului de caz, dosarul nu s-a trimis in judecata. Vreau sa stiu daca este normal sa fie in libertate persoana care i-a pus viata in pericol sotului meu in urma cu doi ani jumatate. Ce as putea face in acest sens?
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2019
Simona Georgiana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Simona Georgiana , utilizator 11:12, 28 Martie 2019
Buna ziua!
Cel mai bine, dupa parerea mea, este sa discutati cu un avocat si sa cereti si daune, fie in cadrul dosarului penal, fie printr-un proces civil, agresorului.
Și în situația în care soțul d-voastră l-as fi provocat, fapta constituie tot infracțiunea de tentativa de omor. Dacă doriți să susțineți testul poligraf sau nu e alegerea d-voastră. E facultativ, nu obligatoriu.
Puteți să vă consultați cu un avocat care să studieze dosarul și ulterior sa stabiliți strategia exactă, cererile în probațiune dorite.

Avocat Matache Alexandru
Baroul Cluj
am angajat un avocat care nu a facut mai nimic. Astazi d-lui, mi-a spus ca, daca sotul meu i-ar fi provocat pe cei trei, cel care l-a injunghiat pe sot, ar primi pedeapsa mai mica. este adevarat?
PS: procurorul de caz nu trimite dosarul in judecata pana nu face sotul meu testul poligraf deoarece acestuia i se pare ca sotul meu ar fi vinovat. sa fim seriosi, nu s-a injunghiat singur...
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2019
Simona Georgiana, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este foarte greu pentru avocat ca sa se impuna in faza de urmărire penală deoarece procurorul este la el.acasa la parchet.Doar cu eforturi mari se poate face ceva de avocat si daca este foarte insistent ceea ce necesita mult timp...
Provocarea are relevanță pentru procuror si pentru judecător sub aspectul încadrării juridice a faptei.Puteti plati si alt avocat pentru a se ocupa de problemele care îl depășesc pe avocatul dvs. deoarece chiar este dificil si daca nu stie foarte multe chichite nu se poate descurca.
În ce oras este cazul?
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Buna ziua, in Vaslui. multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tentativă de omor, dosar penal plimbat între poliție și parchet. cărei instituții ne mai putem adresa ca să se facă dreptate? Simona Georgiana Simona Georgiana Buna sara,dupa un an de zile va scriu din nou cu dorinta de a afla de ce autoritatile se misca cu viteza melcului, dar mai bine sa va spun pe scurt despre ... (vezi toată discuția)
Intrebare ... un rasp v-as ruga mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro [/b]Am mai vb despre cazul acesta: in timp ce ma deplasam spre casa impreuna cu mama, sora si inca o cunostinta, am fost urmarite si asteptate la loc in care ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor Simona Georgiana Simona Georgiana Bună ziua. Soțul meu a ajuns fost lovit cu pumnii, picioarele și înjunghiat, atingandu-i intestinul și buricul. A fost operat, spitalizat 12 zile și tot ... (vezi toată discuția)