avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... O firma de taxi a facut plangere pentru ca am postat ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

O firma de taxi a facut plangere pentru ca am postat pe Facebook un incident

O firma de taxi a facut plangere penala, deoarece am postat pe pagina de facebook ca un sofer nu mi-a restituit restul integral, si de ce nu am facut sesizare la conducerea firmei. Ce trebuie facut ? Am sters postarea.
Nu trebuie sa va faceti griji,fapta dvs nu este prevazuta de legislatia penala vor doar sa va sicaneze.
În general este recomandat să evitați postările cu caracter defăimător, deoarece platforma facebook este considerată ca fiind spațiu public, unde oamenii pot vedea aceste atacuri.
Plângerea penală cel mai probabil nu va avea efecte, deoarece faptele calomnioase acum țin de civil, iar cel în cauză ar putea să se îndrepte, eventual, către instanța civilă.
dar in ce ar consta fapta calomnioasa, in conditiile in care, din ce inteleg eu, un cetatean face public un comportament reprobabil? desigur, daca se ajunge la vreun litigiu, astfel de afirmatii trebuie probate. Sunt de acord si ca trebuia depusa plangere la companie, dar si aici, de asemenea, trebuie probe
Ioana, în primul rând omul ar fi putut foarte simplu să își numere banii primiți ca rest, chiar atunci când a ajuns la destinație și a plătit cursa. Admițând că nu a avut timp să numere ce rest a primit și a constatat mai târziu, soluția ar if fost să se adreseze firmei de taximetrie.Chiar și așa, lucrurile sunt greu de dovedit, iar a posta pe o rețea de socializare așa ceva, la adresa cuiva, este o faptă cu caracter calomnios. Cred că lucurrile nu se rezolvă într-o așa manieră, putem afirma orice despre oricine, fără ca persoana respectivă să se poată apăra?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O intrebare simpla ! codrutz2007 codrutz2007 Buna seara ! Pot sa fiu pedepsit într-un fel anume cu un proces sau un dosar penal dacă strig la o persoana ca fura ca e un hot sau să-i scriu ca fura si ... (vezi toată discuția)
Hartuire, defaimare pe facebook kiko33 kiko33 eu sunt in proces cu o vecina de granatuirea propietatilor. In urma cu 2 zile si a postat o poza cu mine in care am fost etichetat \\" canibalul din odobesti ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de denigrare bustedonline bustedonline Buna seara . Astazi am fost chemat la politie pentru a da explicatii asupra unor postari facute pe facebook cu privire la o persoana cunoscuta mie . ... (vezi toată discuția)