avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate anula cererea de divort inainte de primul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate anula cererea de divort inainte de primul termen stabilit de instanta ?!

Buna ziua ... Ma numesc Iuliana-Iolanda , am 41 de ani , locuiesc in Brasov si as dori sa ma informez asupra unui aspect in legatura cu procedeul unui divort ... Sotul meu a intentat proces de divort , pe care momentan spune ca il regreta ... si afirma ca a incercat sa anuleze cererea de desfacere a casatoriei , dar procedura impune respectarea primului termen stabilit ... Este adevarat ca acest termen trebuie respectat sau se poate anula cererea chiar inainte de termenul ce l-a hotarat instanta ... ?!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 09:40, 2 Septembrie 2009
La primul termen de judecata va prezentati amandoi cu buletinele de identitate si spuneti ca va impacati si nu mai staruiti in procesul de divort , numai asa se stinge litigiul respctiv.
ralucastefan2007 a scris:

La primul termen de judecata va prezentati amandoi cu buletinele de identitate si spuneti ca va impacati si nu mai staruiti in procesul de divort , numai asa se stinge litigiul respctiv.

Cu respect , multumesc frumos pentru informatie ...
Recunosc ca in acest moment sunt extrem de derutata de acest aspect al vietii mele , pentru ca a fost un eveniment-soc ... si nu stiu cum sa procedez , deoarece mi se clatina putin increderea , pe care doresc sa mi-o recapat ... Imi iubesc sotul si fetita extraordinar de mult , tin la linistea si armonia familiei mele ... si gandesc ca o aventura nu poate prima peste suficienti ani ... de bune si mai putin bune ... O zi cu bucurii si realizari , plina de evenimente frumoase !
Sotul dvs. poate depune prin registratura instantei o cerere de renuntare la actiunea de divort.
In acest caz, nu trebuie sa se prezinte nimeni la termenul de judecata.
avluci a scris:

Sotul dvs. poate depune prin registratura instantei o cerere de renuntare la actiunea de divort.
In acest caz, nu trebuie sa se prezinte nimeni la termenul de judecata.

Tine cumva si de " regulamentele interne " ale fiecarui judet ?!
Pentru ca afirma ca a fost ieri acolo si asta i s-a spus ... ca trebuie asteptat primul termen ...
Nu exista proceduri diferite, colegul a sustinut aceasta varianta, respectiv de depunere prin registratura a unei cererei de renuntare la judecta, intrucat el a facut cererea de divort.
Dar insa cel mai bine este sa va prezentati amandoi la primul termen, si declarati in fata instantei de judecata ca va-ti impacat si nu mai staruiti in judecarea cererii de divort.

Alte discuții în legătură

Impacare intre primul si al doilea termen sipiran sipiran Buna ziua, In urma cu 2 saptamani am avut primul termen la divortul care l-am deschis.as dori sa stiu care sunt (toate)posibilitatile de a incheia divortul.nu ... (vezi toată discuția)
Renuntare actiune in instanta iileana iileana am depus o actiune in instanta, la Judecatoria Ploiesti, care are termen anul viitor. acum trebuie sa renunt la actiune, imi puteti da un sfat cum se ... (vezi toată discuția)
Retragere actiune de divort sandag sandag Am initiat un divort de comun acord, al carui prim termen este in iunie 2011. Am revenit asupra deciziei, impacandu-ne. Cum se poate urgenta depunerea acelei ... (vezi toată discuția)