avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate anula cererea de divort inainte de primul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate anula cererea de divort inainte de primul termen stabilit de instanta ?!

Buna ziua ... Ma numesc Iuliana-Iolanda , am 41 de ani , locuiesc in Brasov si as dori sa ma informez asupra unui aspect in legatura cu procedeul unui divort ... Sotul meu a intentat proces de divort , pe care momentan spune ca il regreta ... si afirma ca a incercat sa anuleze cererea de desfacere a casatoriei , dar procedura impune respectarea primului termen stabilit ... Este adevarat ca acest termen trebuie respectat sau se poate anula cererea chiar inainte de termenul ce l-a hotarat instanta ... ?!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 09:40, 2 Septembrie 2009
Pronuntarea instantei asupra unei cereri nu se poate face intre termene, ci la primul termen de judecata dupa depunerea cererii, dupa ce o pune in discutia partilor in contradictoriu.
Eu nu am auzit ca instanta sa poata anula cererea in afara termenelor de judecata!
Daca exista avocati care au intalnit astfel de spete in instanta, sa le dezvaluie pe forum. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impacare intre primul si al doilea termen sipiran sipiran Buna ziua, In urma cu 2 saptamani am avut primul termen la divortul care l-am deschis.as dori sa stiu care sunt (toate)posibilitatile de a incheia divortul.nu ... (vezi toată discuția)
Renuntare actiune in instanta iileana iileana am depus o actiune in instanta, la Judecatoria Ploiesti, care are termen anul viitor. acum trebuie sa renunt la actiune, imi puteti da un sfat cum se ... (vezi toată discuția)
Retragere actiune de divort sandag sandag Am initiat un divort de comun acord, al carui prim termen este in iunie 2011. Am revenit asupra deciziei, impacandu-ne. Cum se poate urgenta depunerea acelei ... (vezi toată discuția)