avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate anula cererea de divort inainte de primul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate anula cererea de divort inainte de primul termen stabilit de instanta ?!

Buna ziua ... Ma numesc Iuliana-Iolanda , am 41 de ani , locuiesc in Brasov si as dori sa ma informez asupra unui aspect in legatura cu procedeul unui divort ... Sotul meu a intentat proces de divort , pe care momentan spune ca il regreta ... si afirma ca a incercat sa anuleze cererea de desfacere a casatoriei , dar procedura impune respectarea primului termen stabilit ... Este adevarat ca acest termen trebuie respectat sau se poate anula cererea chiar inainte de termenul ce l-a hotarat instanta ... ?!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 09:40, 2 Septembrie 2009
gabescu a scris:

Nu exista proceduri diferite, colegul a sustinut aceasta varianta, respectiv de depunere prin registratura a unei cererei de renuntare la judecta, intrucat el a facut cererea de divort.
Dar insa cel mai bine este sa va prezentati amandoi la primul termen, si declarati in fata instantei de judecata ca va-ti impacat si nu mai staruiti in judecarea cererii de divort.

Apreciez sfatul dvs. cu atat mai mult cu cat citatul ce-l aveti ca status va onoreaza ... Sper sa fie solutia optima , cea pe care mi-o recomandati ... Multumesc frumos !
iuliana-iolanda a scris:

avluci a scris:

Sotul dvs. poate depune prin registratura instantei o cerere de renuntare la actiunea de divort.
In acest caz, nu trebuie sa se prezinte nimeni la termenul de judecata.

Tine cumva si de " regulamentele interne " ale fiecarui judet ?!
Pentru ca afirma ca a fost ieri acolo si asta i s-a spus ... ca trebuie asteptat primul termen ...

Nu exista regulamente interne pentru fiecare judet.
Ori a fost dezinformat, ori nu spune adevarul...
Da, asa e.
Se foloseste aceasta varianta in necunostiinta de cauza desi nu ar trebui sa fie asa.
Deci, variante exista mai multe.
Indiferent de modalitatea de instiintare a instantei, aceasta nu va putea lua o decizie in acest sens decat la termenul de judecata stabilit.
Instiintarea se poate face:
- personal la termenul de judecata, reclamantul se prezinta singur in fata instantei cu C.I. si va afirma ca renunta la judecata;
- pana la termenul stabilit, reclamantul poate trimite la instanta prin posta, pe fax, prin registratura instantei o declaratie notariala de renuntare la judecata in dosarul civil nr. .... avand ca obiect divort. ;)
avluci a scris:

iuliana-iolanda a scris:

avluci a scris:

Sotul dvs. poate depune prin registratura instantei o cerere de renuntare la actiunea de divort.
In acest caz, nu trebuie sa se prezinte nimeni la termenul de judecata.

Tine cumva si de " regulamentele interne " ale fiecarui judet ?!
Pentru ca afirma ca a fost ieri acolo si asta i s-a spus ... ca trebuie asteptat primul termen ...

Nu exista regulamente interne pentru fiecare judet.
Ori a fost dezinformat, ori nu spune adevarul...

Continutul cererii ar trebui sa fie ... ?!
Pentru ca sustine in continuare ca a fost ...
Multumesc frumos si scuze pentru insistenta , in speranta ca imi veti da si aceste detalii ...

Alte discuții în legătură

Impacare intre primul si al doilea termen sipiran sipiran Buna ziua, In urma cu 2 saptamani am avut primul termen la divortul care l-am deschis.as dori sa stiu care sunt (toate)posibilitatile de a incheia divortul.nu ... (vezi toată discuția)
Renuntare actiune in instanta iileana iileana am depus o actiune in instanta, la Judecatoria Ploiesti, care are termen anul viitor. acum trebuie sa renunt la actiune, imi puteti da un sfat cum se ... (vezi toată discuția)
Retragere actiune de divort sandag sandag Am initiat un divort de comun acord, al carui prim termen este in iunie 2011. Am revenit asupra deciziei, impacandu-ne. Cum se poate urgenta depunerea acelei ... (vezi toată discuția)