avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie casa la calcan cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie casa la calcan cu probleme

Buna ziua!

Va rog frumos sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme spinoase.
De 2 ani de zile ma chinui sa vand o casa care a apartinut parintilor mei decedati,si nu reusesc,din cauza faptului ca vecinul din stinga are geamuri spre curtea noastra.
Acum 10 ani ,vecinul respectiv a cerut aprobarea la parintii mei, sa construiasca un geam spre curtea lor,,aprobare care a fost data de parintii mei,iar actele au fost facute la notariat de vecin.
Constructia casei lor a insemnat de fapt,casa cu parter si etaj,plus 3 geamuri in loc de unu,spre curtea noastra,si la calcanl.
La vremea respectiva parintii mei nu au obiectat ,desi intelegerea nu a fost respectata,nevrind sa se certe cu ei.
Acum la vanzarea casei intimpinam probleme cu cumparatorii,tocmai din cauza acestor geamuri.Am gasit in sfirsit,un investitor acum,care doreste sa faca ceva locuinte pe terenul casei,dar ar dori o constructie la calcan, ptr.a obtine mai mult spatiu,deschiderea terenului casei de vanzare fiind de 12 m.
Vecinul din stinga refuza categoric acest aspect,( constructie la calcan),sustinind ca va ramine fara lumina.
I-am amintit ca acum niste ani cind ei au apelat la noi,nu au intimpinat nici o piedica...dar una-i una ,alta-i alta.
REVAZAND ACTUL INCHEIAT LA NOTARIAT CU PARINTII MEI,ACUM 10 ANI,AM CONSTATAT,CA PE ACT NU FIGUREAZA DECIT SEMNATURA MAMEI MELE DESI CASA ERA BUN COMUN,AL AMBILOR PARINTI
Ma gindesc in acest context,..
-. actul mai este valabil,daca nu are si semnatura tatalui meu?
-de asemenea ,pot ridica acum dupa 10 ani,problema cu constructia la calcan,la care ei nu au cerut aprobarea parintilor mei?
Ma gindesc poate il pot ameninta cu aceste aspecte
Sunt legale cererile mele?
Ce alte posibilitati de reusita mai am?

Ma multumesc!

.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 18:17, 27 Noiembrie 2016
Buna ziua,
Puteti solicita inchiderea a doua ferestre si .... cam atat
Incercati sa va intelegeti omeneste .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcan spate casa infobubu infobubu Buna ziua, poate cineva sa ma ajute cu o informatie pentru urmatoarea speta: 1. Am o casa intr-o vila cu doua etaje calcanul casei noastre da in curtea unor ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor pentru constructie Ovidiu L Ovidiu L Buna ziua, Am o proprietate in Bucuresti, casa + curte, casa este construita calcan in calcan cu un bloc p+3+m, ambele mai vechi de 100 de ani. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinul! gabriella_blaga gabriella_blaga Buna ziua, sunt Gabriela si am o problema de rezolvat cu vecinul: doreste sa merg maine la Notar si sa dau semnatura ca sunt de acord sa construiasca. El are ... (vezi toată discuția)