avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CONCEDIU PENTRU CRESTEREA CELUI DE-AL DOILEA COPIL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CONCEDIU PENTRU CRESTEREA CELUI DE-AL DOILEA COPIL

Buna ziua ,

Am o nelamurire in legatura cu acordarea unui concediu de crestere copil. Daca mama copilului a nascut dupa terminarea primului concediu de crestere copil, indemnizatia fiind luata pe perioada celor doi ani de catre tata pentru ca mama nu lucreaza nicaieri, cum ar trebui sa procedez in legatura cu contractul domnului in cazul in care acesta a fost reactivat dupa terminarea primului concediu , si are de pe data de 20.09.2016 de cand a revenit la munca pana astazi , perioada lucrata.
Pentru un al doilea copil care a fost nascut in aceste conditii, adica dupa terminarea primului concediu de crestere copil, din cate stiu eu se acorda un nou concediu de crestere copil pana la implinirea acestuia a varstei de 2 ani.
O alta nelamurire in privinta acestui aspect, e faptul ca trebuie sa ii eliberez o adeverinta cu cele 12 luni (minime ) din ultimii 2 ani , cu veniturile realizate . In cazul meu, cum salariatul are o parte din septembrie, octombrie luna intreaga lucrata si noiembrie chiar, cum trebuie sa ii completez respectiva adeverinta ?
Se completeaza prin trecerea acestor luni impreuna cu cele in care a beneficiat de concediu, deoarece a luat respectiva indemnizatie , asa pare logic zic eu .
Iar contractul va fi suspendat cu data nasterii copilului daca mama nu a beneficiat de concediu de maternitate , deci nu mai este necesar parcurgerea celor 42 de zile obligatorii dupa nastere ?

Multumesc frumos !

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil sophyca sophyca Pe 8 feb am nascut,sunt salariata de 3 ani - si de 2 ani sunt membru intr-un comitet cu contract de mandat.. Din 17 decembrie 2012 sunt in concediu iar cele ... (vezi toată discuția)
Continuitate indemnizatie crestere copil, pentru al doilea copil. Sitz Sitz Buna ziua! Am o nelamurire pe care as vrea s-o rezolv cu ajutorul dvs. Sotia mea primeste indemnizatia de crestere copil, valabila pana in luna aprilie, mai ... (vezi toată discuția)
Insarcinata in timpul concediului pentru cresterea copilului pana la 2 ani noa.brigi noa.brigi Va rog sa-mi raspundeti daca se poate! Sunt in concediu de crestere a copilului pana la 2 ani, si am ramas gravida. In august ar trebui sa lucrez dar voi ... (vezi toată discuția)