avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Am divortat in ianuarie 2015. Am doi copii care au ramas la mine in intretinere. In momentul divortului am semnat un acord prin care tatal copiilor se obliga sa dea 4000 de lei lunar pensie alimentara. Spuneti-mi, va rog, suma ramane neschimbata indiferent de veniturile obtinute de catre tatal copiilor? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: irinel2704 , utilizator 08:47, 5 Decembrie 2016
When a scris:

Gi-jane, aveti perfecta dreptate, fiecare participa in functie de venit, insa participa.
In cazul de fata cu cat credeti ca participa cea care a deschis topicul?
Chiar credeti ca banii in plus sunt pentru copii sau pentru propiul folos?
Si nu, nu este legal sa folosesti din banii de pensie alimentara pentru tine ca rezident. Si nu, nu este legal sa nu participi cu nimic la bunastarea financiara a propriilor copii. Sau este?

Ce am zis este corect, doamna poate cere pana la 33% din venituri insa va trebui sa arate ce nevoi au copii in plus de 4000 lei sunt insufucienti pentru doi copii. Si da, tatal ar putea foarte usor sa castige pensia in natura.






Chiar credeti ca le stiti pe toate ? De ce faceti presupuneri si nu va puteti raporta pur si simplu la datele problemei.. sau de ce nu intrebati pana sa trageti concluzii?
De ce nu intrebati.. mai femeie, dar tu cu ce contribui la intretinerea lor si ce intrebi de fapt, vrei sa iti dea mai mult ca nu ajunge, vrei sa stii ce se intampla cu pensia daca ii scade venitul tatalui ?
A zis cineva vreodata in vreun topic ca e legal ca rezidentul sa se intretina si el din banii aia sa ca acesta nu trebuie sa contribuie la intretinerea copilului/ copiilor ?

Daca tatal poate plati si copiii au fost invatati cu un anumit stil/ standard de viata, de ce sa le scada nivelul ca parintii au divortat , daca acestia impreuna le pot asigura conditiile de pana in divort ?
Poate fac sporturi scumpe- tenis/ dans, poate au vreo boala si banii se duc acolo, poate fac excursii scumpe, poate dau banii pe imbracaminte scumpa, ce naiba stim noi pe ce se duc banii ?
Nu stiu cum se face ca de cele mai multe ori, fie ca vorbim de pensie de 150 de lei, fie de 5mii, multi au impresia ca banii se duc pe nevoile parintelui cu care locuiesc copiii.



Foarte interesantă discutia!
Cred că tatăl, in situatia de față este un domn in adevăratul sens al cuvântului și este interesat de bunastarea copiilor sai daca a făcut o așa înțelegere.
Putea foarte bine să aibă "o scădere drastică a veniturilor" și sa plătească o pensie alimentară modică.
Dacă așa ați convenit si este scris negru pe alb, ar fi bine să nu-l iritați. Consider ca suma este mai mult decât decentă.
Fiul meu a obținut in 2014 considerabila suma de 180 lei fara a se fi facut referire la vreo modificare datorită cresterii salariului minim pe economie (s-a luat in calcul salariul minim din 2013).
Cu toate acestea, scumpa lui "mămică" îi refuza și astăzi acest drept, fiind nevoit să apelez la un executor judecatoresc în fața căruia a declarat că nu are venituri. (Pe care si le ascunde cu succes). Câtă vreme a trecut firma (cumparata impreuna in timpul căsătoriei dar cu ea acționar unic) pe numele iubitului și oricum avea grija să fie pe profit zero, nu pot demonstra contrariul!
E un fel de "prinde orbul scoate-i ochii".
Si repet: e vorba de cea care l-a purtat in pântece!
Așa că, bucurati-va că fostul soț este (cel puțin până acum) un tată adevărat pt copiii săi chiar dacă a divorțat de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii financiare suplimentare pensiei de intretinere ContSters93450 ContSters93450 Buna ziua, rog comunitatea Avocatnet sa ma ajute in urmatoarea problema : platesc pensie alimentara pt. 2 copii, insa la intelegere cu fosta, in cuantum de 50% ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minori in strainatate 3maria3 3maria3 Buna ziua, sunt mama a 3 baieti de 7,8 si 9 ani. Am divortat amiabil de tatal lor acum 4 ani, autoritate parinteasca comuna, domiciliu la mine in Romania. ... (vezi toată discuția)
Divort king king buna seara ,as avea si eu o intrebare;cum pot sa dau divort ,avand in vedere ca sotul e plecat in italia ne am certat ,si a zis ca nu -mi trimite bani pentru ... (vezi toată discuția)