avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale II sau SRL micro?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

II sau SRL micro?

Buna ziua,
Sunt manichiurista si as dori sa lucrez la domiciliu pentru mine.Care credeti ca ar fi cea mai buna forma fiscala in cazul meu in care dupa previziunile mele as avea un venit brut de 20-25 de milioane lunar si cheltuieli cu produse de aproximativ 10 milioane pe luna(fara utilitati si eventual contabil)?Adica cred ca as putea ramane cu bani curati 10-15 milioane lunar.Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: fanick , utilizator 16:41, 1 Decembrie 2016
optez pt PFA; insa cheltuielile estimate sunt disproportionate in raport de venitul estimat, avand in vedere activitatea
Multumesc pentru raspuns! Mentionez k sunt la inceput si am cheltuieli mari! Totusi cum se calculeaza impozitul daca sunt PFA? Majoritatea spun ca este mai bine micro decat pfa mai nou!
PFA-ul are 16% pe profit (incasari-cheltuieli = profit), ca si SRL-ul; micro are 3% impozit pe venit (incasari); cheltuielile lunare, chiar si la inceput, sunt ff mari (peste 30% din ce estimati sa incasati); oricum, aceste cheltuieli le veti face la inceput din buzunarul propriu (prin contract de imprumut intre dvs., ca persoana fizica si entitatea pe care o veti constitui - PFA, SRL sau orice altceva); este important sa aveti aceste contracte ca sa va puteti recupera banii legal si ca sa va puteti deconta cheltuielile; presupun ca veti face o investitie initiala mai mare, in materiale si consumabile si ca nu veti avea si angajati; asa ca nu vad de ce ar fi mai bine o micro
Multumesc! dar ca II(inteprindere individuala) cum se platesc impozitele?Adevarul este ca majoritatea investitiilor le-am facut si chiar am inceput sa lucrez,dar pentru linistea mea vreau sa fie totul legal! Si in ce baza declar venitul,trebuie sa imi iau casa de marcat?
Si II plateste 16% pe profit doar ca mie, personal, regimul PFA mi se pare mai simplu; da, normal ca trebuie sa va luati casa de marcat; investitiile facute deja nu le veti putea introduce in contabilitatea viitoarei entitati cu care veti lucra .
Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2016
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Birou consultanta Adii Adii Pentru birou de consultanta este necesar S.R.L. sau se poate prin P.F.A. ? multumesc. (vezi toată discuția)
Ajutor in alegere tip de firma Bogdan-Lucian Bogdan-Lucian Buna seara, Posibil sa mai discutat.... Impreuna cu un prieten ne-am decis sa incepem o afacere. Vrem sa facem un service pc (pe langa service vom ... (vezi toată discuția)
Infiintare consignatie marianna marianna Detin spatiu inchiriat, vreau sa deschid un magazin cu profil consignatie. Ce fel de tip de societate comerciala trebuie sa infiintez, (nu am nici una) si ... (vezi toată discuția)