avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Birou Consultanta
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Birou Consultanta

Pentru birou de consultanta este necesar S.R.L. sau se poate prin P.F.A. ?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adii , utilizator 17:30, 17 Martie 2008
Daca veti lucra numai dvs., este suficient un PFA.
Daca vreti sa mai aveti si alti consultanti angajati, atunci faceti un SRL.
Si ca PFA puteti avea salariati, dar care sa nu fie angajati pe functtii pentru care sunteti autorizat.
Cred ca este mai bine ca SRL.
Ce fel de birou de consultanta va faceti ? ;)
elis a scris:

Cred ca este mai bine ca SRL.

subscriu
De ce optati mai mult pt. SRL? Cheltuielile de constituire sunt mult mai mari, controalele de la Garda, Finante, etc. mai riguroase si mai frecvente, daca nu e microintreprindere (impozit pe venit), nu poate dispune de bani decat in masura necesara acoperirii cheltuielilor, pt. restul trebuie sa astepte sa-i ia pe dividende.....
Pt. PFA cheltuielile de constituire sunt mici (in jur de 120 RON), exista un inspector financiar care ii verifica activitatea, dispui de bani imediat... E o varianta foarte comoda, dupa parerea mea, mai ales pt. consultanta, cand activitatea se presteaza numai de cel in cauza.
Si la un SRL si la PFA impozitul e 16 %. Ca sa fie micro trebuie sa aibe sub 50% venituri adica 49 sa poata fi impozitat cu 2%. Cheltuielile cu salariile sunt aceleasi.
Cheltuielile de constituire sunt mai mari la SRL.
Contabilitate e putin mai usoara la PFA,nu se transpune in conturi.
Declaratii sunt oricum la ambele.
Eu sunt asociat la un SRL si autorizata (PFA).

Alte discuții în legătură

Sunt la inceput...sa optez pentru pfa sau pentru srl? lavber lavber Buna ziua, Lucrez in sistem multi-level marketing. Pentru a intra in posesia banilor produsi de echipa mea de distributie, compania ne cere sa fim in regula ... (vezi toată discuția)
Impozite strelitia strelitia Vreau sa imi infiintez un SRL platitor de TVA. ce impozit trebuie sa platesc? impozit pe venit sau pe profit? si care ar fi cotele pt fiecare? (vezi toată discuția)
Ii sau srl micro? fanick fanick Buna ziua, Sunt manichiurista si as dori sa lucrez la domiciliu pentru mine.Care credeti ca ar fi cea mai buna forma fiscala in cazul meu in care dupa ... (vezi toată discuția)