avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prevederi abuzive in contractul de vanz-cumparare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prevederi abuzive in contractul de vanz-cumparare locuinta

Am achizitionat un apartament de la un dezvoltator imobiliar. In draftul de contract de vanzare-cumparare imi pune o serie de conditii, care modifica intelegerea initiala consacrata printr-o Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare. Suprafata utila a scazut cu 5,5-6,5 % fata de schita anexa la Promisiune, suprafata construita a crescut cu 3,6% si de aici un cost additional, pe care l-am platit dealtfel, incearca sa imi impuna serviciile proprii de administrare a imobilului nu doar pana la constituirea asociatiei de proprietari, dar inca 5 ani dupa aceasta la un tariff de 0,48E/mp apt), alte clauze prin care sunt de acord cu toate caracteristicile apartamentului si cu vecinatatile acestuia, desi dupa antecontractare a demarat constructia unui bloc foarte apropiat, care imi inchide aproape complet accesul catre orizont (care nu exista in planurile prezentate) etc.
Promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare nu are nicio valoare, astfel incat acum imi poate adauga in contractul final absolut ceea ce isi doreste? Daca prin ceea ce a facut a modificat, respective modifica/adauga prevederi fata de Promisiune, nu ii pot cere sa ramana in termenii Promisiunii?
Alegerea administratorului este atributul Asociatiei de proprietar, nu imi poate impune serviciile sale pt inca 5 ani dupa constituirea Asociatiei. Daca nu accepta nicio modificare in sensul revenirii in termenii Promisiunii bilaterale nu il pot da in judecata pt intarziere in predarea apartamentului si sa solicit daune material pt fiecare zi de intarziere?

Eu am respectat termenii contractului initial (Promisiunii) si am platit ceea ce mi-a cerut la termen. Nu ii pot cere sa

Alte discuții în legătură

Baza legala pentru incheierea contractelor de vanzare-cumparare locuinte noi addi68 addi68 Buna ziua, Care este, va rog frumos, baza legala pentru incheierea contractelor de vanzare-cumparare locuinte noi, ce regim juridic au Antecontractele/ ... (vezi toată discuția)
Nerespectare promisiune vanzare-cumparare ciprian_stanciu ciprian_stanciu Buna ziua, Am semnat un act de promisiune de vanzare-cumparare, in calitate de cumparator, pentru un apartament cu data scadenta de 30 Noiembrie 2015. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, 1. in anul 2021 am autentificat o promisiune bilaterala ... edanes_ro edanes_ro Buna ziua, 1. In anul 2021 am autentificat o promisiune bilaterala cu un dezvoltator din Bucuresti, antecontract scadent la 30.04.2022. 2. Innainte de ... (vezi toată discuția)