avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... baza legala pentru incheierea contractelor de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

baza legala pentru incheierea contractelor de vanzare-cumparare locuinte noi

Buna ziua,
Care este, va rog frumos, baza legala pentru incheierea contractelor de vanzare-cumparare locuinte noi, ce regim juridic au Antecontractele/ Promisiunile bilaterale de vanzare-cumparare locuinte, ce pot face daca dezvoltatorul imobiliar vanzator incearca sa imi impuna o serie de prevederi, pe care le consider abusive, in contractul de vanzare-cumparare, dupa ce eu am platit integral pretul apartamentului, inclusiv o diferenta rezultata din cresterea suprafetei construite (simultan cu scaderea suprafetei utile). Eu am platit conform prevederilor Promisiunii bilaterale, care nu avea aceste prevederi abuzive (ex obligatia de folosi serviciile de administrare bloc din partea dezvoltatorului inca 5 ani dupa infiintarea asociatiei de proprietari, contractarea utilitatilor in 15 zile calendaristice cand Ord. 64/2014 prevede 15 zile lucratoare pt oferta comerciala). Am dreptul sa solicit baza legala pentru fiecare din aceste prevederi abuzive? Pot sa refuz semnarea contractului daca nu lamurim toate aspectele litigioase si sa ii dau in judecata pentru intarzierea transmiterii propietatii asupra apartamentului pe care l-am platit in baza unei Promisiuni bilaterale semnata in fata unui notar care nu continea astfel de prevederi?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 17:28, 28 Noiembrie 2016
addi68 a scris:

dupa ce eu am platit integral pretul apartamentului, inclusiv o diferenta rezultata din cresterea suprafetei construite (simultan cu scaderea suprafetei utile). Eu am platit conform prevederilor Promisiunii bilaterale, care nu avea aceste prevederi abuzive

Sa contactati un avocat, macar acum, in al doispelea ceas... Era bine inainte sa aruncati cu banii e o promisiune, dar ar fi bine si acum.
Ultima modificare: Luni, 28 Noiembrie 2016
smeagull, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prevederi abuzive in contractul de vanz-cumparare locuinta addi68 addi68 Am achizitionat un apartament de la un dezvoltator imobiliar. In draftul de contract de vanzare-cumparare imi pune o serie de conditii, care modifica ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare contract de vanzare-cumparare DrHOOK. DrHOOK. Buna seara, Am un prieten care vinde un apartament,a facut un antecontract de vanzare-cumparare cu un cumparator care a obtinut un credit ipotecar. In ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare cu plata a 90% din suma euvictoria euvictoria Buna ziua, Pe data de 1 iulie voi incheia un antecontract de vanzare-cumparare la un notariat agreat de dezvoltator, pentru un apartament in Bucuresti.Pentru ... (vezi toată discuția)