avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contact vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contact vanzare cumparare

Buna ziua!
AS dori sa primesc lamuriri cu privire la o situatie in care ma aflu.
Parintii mei detin 2 apartamente. Noi suntem 3 frati, (cel mai mare este frate doar dupa mama, fiind copilul rezultat din prima casatorie a mamei). Fratele mai mare nu a fost crescut de parintii mei, ci de bunici, iar acestia (parintii mei), au decis ca cele doua apartamente sa fie impartite intre mine si sora mea. Un apartament mie, un apartament sorei mele. Am inteles de la notari ca cea mai buna solutie ar fi contractul de vanzare - cumparare. Intrebarea si nelamurirea mea este, ce suma trebuie trecuta , sau ce suma este valabila , sau care este varianta care nu imi va pune in primejdie contractul de vanzare-cumparare dupa decesul parintilor. ?
Cel mai recent răspuns: RaduZarnescu , utilizator 15:44, 29 Noiembrie 2016
Dati efectiv pretul? El trebuie transferat din cont in cont!
Daca nu se da pretul vanzarea este donatie!
Si celalalt copil are dreptul la mostenire. Incheiati contract de intretinere cu parintii dvs. Prestati intretinerea efectiv si va fi mai greu de desfiintat un asemenea contract.
Trebuie sa stiti ca in principiul orice act se poate anula in instanta si ca toti copii au acelasi drepturi la mostenirea parintilor, indiferent ca sunt din casatorie sau nu.
Cine stabileste pretul? Si cum poate fi numit donatie un act vanzare -cumparare daca pe el va aparea suma de 49.000 lei de exemplu. Nu ma deranjeaza banii pe care trebuie sa ii achit fata de stat si notar, ci eu si parintii vrem ca nimeni sa nu atace acest act vanzare -cumparare. Sper sa nu fi inteels gresit, va multumesc mult pentru ajutor, si astept un raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa mi spuneti ce sanse am, la urmatoarea speta: ... ani24 ani24 Buna ziua, Va rog sa mi spuneti ce sanse am, la urmatoarea speta: suntem 3 frati, 2 surori si un frate, una fintre surori a primit un apartament care era pe ... (vezi toată discuția)
Mostenire rosualbastru rosualbastru buna ziua,as dori sa stiu care ar fi medoda cea mai sigura prin care parintii mei imi lasa un apartament si care nu poate fi atacata niciodata si care ar fi ... (vezi toată discuția)
Mostenire danielsgubin danielsgubin 1) Parintii mei vor sa-mi lase mostenire o casa.Ce fel de acte putem face pt a fi sigur ca dupa ce nu vor mai fii in viata voi avea drepturi depline pt. ... (vezi toată discuția)