avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil dobandit prin prima casa inainte de casnicie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil dobandit prin prima casa inainte de casnicie

Buna seara! Am si eu o mare nelamurire.
Recent am achizitionat un imobil prin prima casa, la acest imobil am investit atat eu cat si prietenul meu insa am putut trece un singur priprietar, pe mine.
Momentan nu suntem trecuti in acte dar as vrea sa stiu, cum pot face ca aceasta proprietate sa fie pe numele amandurora? si nu vorbesc peste 30 ani dupa ce va fi achitat imobilul. De asemenea am inteles ca daca patesc eu ceva, imobilul ramane al parintilor mei. Cum pot face sa ramana al viitorului sot? merge cu testament? Ma intereseaza sa fim amandoi proprietari ca in cazul in care patesc ceva sa ramana tot el proprietar nu alte rude pentru ca investita a fost doar din partea noastra.
Cel mai recent răspuns: asirbeanu , utilizator 00:16, 29 Noiembrie 2016
Va casatoriti sau nu ?
Daca va casatoriti , veti alege la casatorie regimul comunitatii legale si veti incheia o conventie matrimoniala prin care bunul propriu devine comun cat si creditul. Va trebuie acordul bancii.
Puteti face si testament apoi, astfel sotul va avea cea mai mare cota din ap.
Buna ziua,
Puteti merge la notar si sa dati declaratie pe proprie raspundera ca banii au fost comuni, in parti egale si ca ratele se platesc in parti egale.
Incheiati si un testament si cam atat.
Daca va casatoriti aveti posibilitatea conventiei comunitatii legale de bunuri.
multumesc frumos! pe mine ma intereseaza sa avem doar noi 2 drepturi pe acel imobil dar daca spuneti ca acea conventie a comunitatii legale de bunuri ne va ajuta, ne vom consulta cu un notar pentru a afla demersurile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

apartament dobândit înaintea căsătoriei. o convenție matrimonială mă ajută să nu-i pierd valoarea dacă îl voi vinde și vom cumpăra altul, după căsătorie? Nustiucine Nustiucine Salutare. As dori sa stiu raspunsul la cateva intrebari legate de conventia matrimoniala deoarece anul acesta ma voi casatori. Momentan am un apartament pe ... (vezi toată discuția)
Mostenire- ce acte se pot incheia in aceasta situatie? eneelena eneelena ce acte se pot face dupa noul cod civil intr doi soti care sant coopropietarii unui apartament astfel incat copilul sotului din prima casatotie sa nu vina la ... (vezi toată discuția)
Achiziție imobil prin programul prima casă de persoană necăsătorită. poate deveni ulterior coproprietar actualul partener? Ioana A Ioana A Buna ziua. Daca un cuplu necasatorit locuieste intr un imobil si unul dintre parteneri doreste sa il cumpere prin programul \"prima casa\" pe numele sau si ... (vezi toată discuția)