avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune- unic mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune- unic mostenitor

Tata decedat in 2000.Mama in 2012 deschide un proces cu obiect partaj judiciar,imptriva singurului fiu(eu).Intre timp a decedat.Primesc o Comfirmare de la judecatorie(fond,perimarea cauzei.Instanta constata perimarea cererii de partaj succesoral formulata-impotriva!In dosarul acela sunt expertize,acte care pot demonstra cotitatea fiecaruia.Pe baza acestei hotarari,sunt obligat sa deschid succesiune notariala sau hotararea poate tine loc de act calitate mostenitor,nu de alta,dar am cheltuit cateva sute de milioane si chiar nu mai vreau sa mai trec acum prin chichite notariale!Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:15, 29 Noiembrie 2016
Aveti posibilitatea sa deschideti un nou proces de suceisune in calitatea dvs de mostenitor .In baza unui certificat de calitate de mostenitor ,puteti copia actele din dosarul perimat ,
In calitate de unic mostenitor dupa defunctii parinti problema partajului nu mai exista.
Si cum dovedesc calitatea de unic mostenitor?Alt proces?Cale notariala?Sigur acum nu mai inteleg NIMIC!
Sa deschid un alt dosar peste un dosar cu argument PERIMARE?Nu vad logica!Sa ma judec eu cu mine?Cine e reclamantul,cine paratul?

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2016
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Aveti posibilitatea sa deschideti un nou proces de suceisune in calitatea dvs de mostenitor

Ce proces sa deschida, cu cine sa se judece ?

Chiar daca s-ar repune pe rol , procesul ramane fara obiect, ce sa mai partajati, cu cine ?
Va trebui sa mergeti la notar pt succesiune cu certificatele de deces si actele de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul civil - succesiune total3r total3r Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un sfat competent in urmatoarea situatie: Sunt posesorul unui testament facut prin notariat al unei persoane feminine care ... (vezi toată discuția)
Succesiune si testament Socol Socol Tatal meu refuza deschiderea succesiunii intre mine si el dupa moartea mamei. In plus. intentioneaza sa faca un testament notarial unei terte ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar repunere pe rol otilia64 otilia64 Buna ziua, tatal meu a fost in calitate de parat intr-un proces de partaj judiciar repunere pe rol, el a decedat acum 3 luni si nu s-a facut pana acum ... (vezi toată discuția)