avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Decizia 5/2015 a ICCJ spune ca nu se poate ataca ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Decizia 5/2015 a ICCJ spune ca nu se poate ataca hotararea data in contestatia in anulare?

Decizia 5/2015 a ICCJ spune ca nu se poate ataca hotararea data in contestatia in anulare?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 21:35, 1 Decembrie 2016

Prin urmare, în temeiul art. 477 din Codul de procedură penală,

ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE

În numele legii

DECIDE:

Admite sesizarea formulată de Tribunalul Dolj — Secţia penală şi pentru cauze cu minori în Dosarul nr. 32.177/215/2014 prin care se solicită pronunţarea unei hotărâri prealabile, în sensul „dacă hotărârea pronunţată în soluţionarea căii de atac extraordinare prevăzute de art. 426 din Codul de procedură penală şi împotriva unei sentinţe pentru care nu este prevăzută de lege o cale de atac poate fi supusă apelului, conform art. 432 alin. (4) din Codul de procedură penală.”

Stabileşte că hotărârea pronunţată în procedura examinării admisibilităţii în principiu a contestaţiei în anulare, împotriva unei sentinţe pentru care nu este prevăzută o cale de atac, nu poate fi supusă apelului.

Obligatorie de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, potrivit art. 477 alin. (3) din Codul de procedură penală.

Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 4 martie 2015.

[ link extern ] /
Citatul dvs. nu spune ca nu se poate ataca hotararea data in contestatia in anulare, prin contestatie in anulare (trebuia sa fiu mai specific). Spune ca "hotărârea pronunţată în procedura examinării admisibilităţii în principiu a contestaţiei în anulare, împotriva unei sentinţe pentru care nu este prevăzută o cale de atac, nu poate fi supusă apelului", adica n-are nici o legatura cu atacarea hotararii asupra constestatiei in anulare prin contestatie in anulare, ci se refera la un caz foarte specific si la calea de atac a apelului
Ultima modificare: Miercuri, 30 Noiembrie 2016
eusaisapte, utilizator
De aici rezulta ca daca atacarea "unei sentinţe pentru care nu este prevăzută de lege o cale de atac" este respinsa ca inadmisibila in principiu, nu mai aveti ce face, tot inadmisibila ramane.
toate hotararile definitive sunt atacabile prin contestatia in anulare daca legea nu prevede altfel, cf. art. 426 din CPP. Cand legea interzice calea de atac se face derogare prin art. 21 (2) din CR

Probabil pentru a 10-a oara va spun ca nu stiti drept asa ca nu stiu ce cautati pe forumul asta dand raspunsuri
[ link extern ]

Poate sa fie distractiv sa faceti contestatie in anulare pentru declararea ca inadmisibila in principiu a contestatiei in anulare, dar in afara distractiei nu are niciun scop practic.
Ultima modificare: Joi, 1 Decembrie 2016
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac impotriva hotararii de respingerea in principiu a contestatiei in anulare eusaisapte eusaisapte 1. Am formulat o contestatie in anulare impotriva unei incheieri definitive 2. Instanta a hotarat nemotivat in fapt si de drept si in contradictoriu cu ... (vezi toată discuția)
Cale de atac la incheiere finala (dezinvestire) Just-drept Just-drept Care este calea de atac la INCHEIERILE pronuntate de catre judecatorul de camera preliminara care mi-a respins plangerea impotriva actelor procurorului ... (vezi toată discuția)
Care sunt sentintele pentru care nu este prevazuta o cale de atac conform legii? eusaisapte eusaisapte Care sunt sentintele pentru care nu este prevazuta o cale de atac conform legii? In scopul mai bunei intelegeri a acestei Decizii a ICCJ: \" Stabileşte ... (vezi toată discuția)