avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie concediu pre si postnatal - poprire
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie concediu pre si postnatal - poprire

Buna ziua,

Imi puteti spune va rog cum pot evita poprirea pe indemnizatia virata in contul unei banci in cazul unei potentiale executari silite datorate neplatii intretinerii?

Tatal meu care este si el propietar si inchiriaza apartamentul, nu a platit intretinerea si suntem dati in judecata de catre Asociatia de Propietari desi eu nu am beneficiat de aceste chirii.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:18, 29 Noiembrie 2016
Codul de procedura civila

Art. 729. Limitele urmaririi veniturilor banesti
.......
(7) Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suma blocata Ana maria 1987 Ana maria 1987 Buna ziua am poprire pe salariu si acum.am intrat in concediu prenatal dar pe cont am o suma blocata de 2.350 ron .As putea sa i recuperez cumva? (vezi toată discuția)
Poprire ionescuandreea ionescuandreea Buna ziua sunt asistent personal cu carte de munca la primarie in baza certificatului de handicap grav cu insotitor al fetitei mele minore .A venit o poprire ... (vezi toată discuția)
Poprire, venituri exceptate coryred coryred Buna dimineata, in cazul unei executari silite poprirea se face pe salariu,dar si pe alocatia /pensia de intretinere a copilului? (vezi toată discuția)