avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lipsa depunere preintampinare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lipsa depunere preintampinare

Buna ziua,

Care sunt urmatorii pasi dupa chemarea in judecata a propietarilor, daca acestia nu au depus preintampinare in termen?

In cat timp se pronunta instanta si cine pune in aplicare executarea silita? Se trece la un birou judecatoresc care va discuta cu propietarii privind plata?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:29, 30 Noiembrie 2016
Este vorba despre "intampinare" si nu "preintampinare".
Sactiunea nedepunerii in termen a intampinarii este reprezentata de imposibilitatea de a mai ridica exceptii sau propune probe.
In cazul in care nu a fost depusa intampinarea, instanta va fixa primul termen de judecata.
Atunci se vor discuta probele si alte incidente procedurale, daca e cazul.
Daca instanta este lamurita, poate ramane in pronuntare de la primul termen.
Daca nu sunteti de acord cu hotararea pronuntata de prima instanta puteti formula calea de atac.
In cazul in care actiunea a fost introdusa pe dreptul comun - actiune in pretentii - nu va putea sa fie pusa in executare decat dupa exercitarea caii de atac.
Daca a fost introdusa intr-o procedura simplificata - ordonanta de plata - este executorie de la fond.
Se merge cu hotararea la un executor judecatoresc si se pune in executare - se emit somatii catre proprietari, se popresc conturi etc.
Multumesc pentru raspunsul prompt!

In cazul in care proprietarii detin cote diferite din proprietate, executorul va tine cont de acest fapt? Copii au mostenit dupa mama si sunt propietari impreuna cu tatal dar fiecare detine cote diferite din apartament.


Daca toti proprietarii sunt debitori se va trece la vanzarea imobilului iar debitorii/proprietari vor raspunde fiecare cu cota parte,daca debitorii nu sunt si proprietarii este necesar ca creditorul /executorul sa formuleze cerere de iesire din indiviziune si executorul va executa cota parte a debitorului/proprietar.
Multumesc pentru raspuns.

Sunt 3 proprietari, tatal si cei doi copii (succesiune facuta dupa decesul mamei). Executarea se face direct pe apartament, nu se incearca intai poprirea conturilor celor 3?
Ce nu inteleg eu exact este procedura care este urmata dupa hotararea pronuntata de instanta. Asociatia merge catre un executor judecatoresc care va soma proprietarii sa achite intr-un anumit termen sau fiecare executor isi face propria strategie de recuperare a banilor?
Spuneti-ne mai exact in ce stadiu va aflati? Aveti hotararea judecatoreasca definitiva? Ce prevede acea hotarare? Aceasta este baza de la care pleaca executorul judecatoresc. Executorul va respecta hotararea judecatoreasca si o va pune in executare in functie de suma stabilita de instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ramanere in pronuntare, explicatie Loan Loan Buna ziua. Am dat pe cineva in judecata pentru restituirea unei sume de bani pe care mi-o datora.Paratul nu s-a prezentat la nici un termen.La ultimul ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc sau scoatere la licitatie? val3ros val3ros buna ziua...va rugam sa ne lamuriti cu privire la o situatie atipica... un locatar din blocul nostru a inregistrat datorii multe la plata intretinerii drept ... (vezi toată discuția)
Infiintare poprire salariat LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Buna ziua! As dori sa stiu daca o firma de recuperari datorii poate soma un angajator sa infiinteze poprire pe veniturile unui salariat, fara a exista o ... (vezi toată discuția)