salutare prieteni. daca de 4 luni,am suferit un accident de munca,nu mai pot lucra cred ca cel putin 2 ani,deoarece am fost operat,si mi sa pus tije in mana stanga. cea ce vreau eu sa va spun inafara de cei de la inail care imi ofera un ajutor de maxim 350 pe luna,eu mai pot benificia de alte ajutoare. sunt tot in it,si inca sunt chemat lunar sa ma vada tot felul de medici,dar ajutorul dat de inail nu imi acopera nici 40% din cheltuieli,chirie,bolete,hrana ,etc. pot primi alte ajutoare,nu sunt nici cunoscator de
limba italiana imi vine foarte greu
INAIL este societate de asigurari din Italia, societate care se ocupa numai de asiguratii firmelor italiene. Daca dvs. lucrati la o firma italiana, va supuneti legislatiei italiene. Firma italiana la care lucrati va poate acorda ajutoare materiale, la fel si casa teritoriala de pensii din Italia, numai in concordanta cu legislatia italiana privind accidentele de munca si bolile profesionale.
Legislatia italiana nu este identica cu legislatia romaneasca.
Daca nu lucrati in Italia cu contract individual de munca, printr-o firma pentru distributie forta de munca inregistrata in Romania nu va supuneti legislatiei romanesti privind accidentele de munca si nu aveti drepturi, ca accidentat in procesul muncii in cadrul unei firme din Romania.
Inps , inail
ENGFULL
ma poate ajuta cineva care cunoaste legislatia italiana daca INPS si INAIL ( italia) corespunde cu CASS de la noi ?
participam la o licitatie cu italia la ... (vezi toată discuția)