Numele meu este Vivi in data de 16 iunie 2011 am avut un accident la restaurantul unde lucram,efectiv mi-a cazut un raft in spate.Am font internata in spital la urgente si pentru ca mi s-a cumparat un corset C35 am putut sa plec dupa 3 zile acasa fiinf suspecta de fractura di vertebre.As dori sa stiu ce urmeaza pentru ca sunt de putin timp in Italia,fac mentiunea ca am contract cu timp redus.
Daca aveti o asigurare medicala incheiata in Romania si in care se specifica faptul ca plecati la munca in strainatate, puteti apela la respectiva asigurare.
Daca la plecare ati incheiat o asigurare de calatorie cu specificatia pt munca atunci puteti fi despagubita. Daca nu va supuneti legislatiei italiene in domeniu. Restaurantul trebuie sa aiba asigurare pentru personal sau legislatia muncii in Italia trebuie sa prevada ceva legat de accidentele de munca. Adresati-va unui avocat italian care sa va sustina cauza. Succes!
In aproape tarile din UE sunt valabile urmatoarele: In cazul in care esti angajat, esti automat asigurat social din toate punctele de vedere.Primele pentru asigurarile de pensie, somaj si sanatate se platesc automat de catre angajator. Iar pentru lucru, angajatorul este obligat prin lege sa plateasca o asigurare speciala, pentru accidentele de munca, care nu sunt incluse in asigurarea de sanatate.
A fi bolnav este una, in anumite circumstante se poate folosi si asigurarea din Romania, insa sunt bani aruncati pe fereastra. Prin obligativitatea asigurarii de sanatate se asigura beneficiarului dreptul de a folosi aceste servicii imediat.
Asigurarile de accidente de munca sunt obligatorii, si aceasta este bobligata sa preia toate costurile.
Efectiv asa cum va spus Kappasa compania de asigurare a firmei care este obligat la orice contract de munca, se va despagubeasca in asa fel incat veti fi acoperita cu aproximativ 80% din salariul pe o anumita durata, si daca mai esti imposibilitata la munca, dupa mai multe revizii, vei treci la etapa de incapacitatea parciala la munca si asa mai departe. Fiti atent la secvele ca vertebre nu se corectez pe sine si la cateva ani poate sa evidenteze ceva. Mai bien faceti o RMN. Sunt avocati romani acolo in Italia care pot sa va indrumez. Eu cunosc o avocata acolo la Roma. Daca vrei iti dau adresa de e mail prin mesaj `privat. O seara placuta.