avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Obligatia fata de politisti si invers
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Obligatia fata de politisti si invers

Zilele trecute cand mergeam linistit pe drum (pe jos), printr-o zona mai putin circulata am fost oprit de o patrulă a poliției. Era noapte, politstii mi-au cerut sa ma legitimez, si mi-au pus fel si fel de intrebari de genul: De unde vin, unde merg, ce fac la ora aceea prin zona, s.a.m.d.
Le-am raspuns, iar in timpul interogarii ma gandeam ca s-a intamplat ceva, ca politistii cauta pe un suspect, si probabil ca au crezut ca sunt eu acela pe care il cautau.

Intre timp, au inceput sa imi ia datele din cartea mea de identitate, iar la final, i-am rugat sa se legitimeze si ei, sa imi arate legitimatia de serviciu, functia, gradul, insa acestia nu s-au legitimat.

Întrebarea mea este: Trebuiau si politistii sa se legitimeze? Ca oameni ai legii, ei au dreptul sa opreasca pe pentru a ii verifica cine sunt si punandu-le intrebari pentru siguranta a altor cetateni, dar cetateanul de rand care a fost oprit, nu are dreptul sa solicite politiei sa se legitimeze si sa ii intrebe care e scopul de a fost oprit si pentru ce i s-au cerut actele de identitate?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:14, 30 Noiembrie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atat normele cat si regulamentul profesional,ii obliga pe reprezentantii statului,in momentul in care in timpul programului de lucru exercita responsabilitati,intocmesc/desfasoara acte si actiuni,detin obligatia ca in cazul verificarii de rutina sau cu scop precizat-sa se prezinte la inceputul verificarilor
Si in cazul in care nu s-au prezentat la inceput, aveam obligatia sa ma legitimez?
Care este legea despre statutul politistilor? Doresc sa stiu pe parcurs ce obligatii au politistii si ce obligatii am eu, in cazul in care observ ca acestia nu respecta obligatiile sale, sa nu ma mai legitimez.
Vedeti [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legitimarea pasagerilor Armi480 Armi480 Buna ziua,are voie un polițist sa legitimeze și pasagerii unui autovehicul chiar dacă aceștia nu au comis sau nu sunt indicii cum ca au comis o faptă ... (vezi toată discuția)
Controlat de politie la metrou... Robert274 Robert274 Salutare! În cursul zilei de azi am fost oprit la stația de metrou Piata Unirii de către 2 polițiști pentru a fi legitimat. Nu mi s-au prezentat, iar la ... (vezi toată discuția)
Pt ca nu m-am legitimat la cererea agentului de politie am primit amenda marian86 marian86 ma aflam an drum spre casa cand patru agenti de politie mau oprit pe strada fiind o ora tarzie 12 noaptea acestia sau prezentat si mau obligat sa ma legitimez ... (vezi toată discuția)