avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Legitimarea pasagerilor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Legitimarea pasagerilor

Buna ziua,are voie un polițist sa legitimeze și pasagerii unui autovehicul chiar dacă aceștia nu au comis sau nu sunt indicii cum ca au comis o faptă penala?Am fost oprit in trafic din pură întâmplare,nu exista niciun filtru sau ceva,doar o mașină de poliție ce patrula prin zonă,"un control de acte ale șoferului", iar polițistul a cerut buletinul si pasagerilor si am ramas cu intrebarea aceasta.Asta acum 2 luni,cand inca nu era faza cu COVID.
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2020
Armi480, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 18:00, 7 Aprilie 2020
da, are. daca i se pare ceva suspect, politistul are obligatia sa verifice identitatea persoanelor. de exemplu, transportul de persoane neautorizat, dar pot si alte situatii. prezentarea CI-ului este o indatorire cetateneasca de baza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Controlul in masina de catre politie este legal? alexlex alexlex Buna ziua,este legal ca politia rutiera sau rurala sa te opreasca in trafic si sa iti ceara sa le areti ce ai in portbagaj sau in restul masinii?adesea sunt ... (vezi toată discuția)
Obligatia fata de politisti si invers Just-drept Just-drept Zilele trecute cand mergeam linistit pe drum (pe jos), printr-o zona mai putin circulata am fost oprit de o patrulă a poliției. Era noapte, politstii ... (vezi toată discuția)
Sanctiune contraventionala DoruDumitrascu DoruDumitrascu O cunostinta a fost legitimata si i-au fost ridicate actele deoarece, a oprit autoturismul de servici intr-o zona in care exista indicatorul OPRIREA INTERZISA. ... (vezi toată discuția)