avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Important
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Important

Am creat aceasta rubrica de discutii datorita faptului ca multi oameni intreaba Avocatnet.ro despre servicii contabile. De ce sa nu intrebe un contabil sau, mai simplu, de ce sa nu gaseasca o oferta de servicii contabile chiar aici, in Forum-ul Avocatnet.ro?
ok. te-ai gandit foarte bine. in definitiv si la urma urmei contabilul si avocatul trebuie sa mearga "mana in mana". :">
Adevarat. :D
Pana la urma insa, chiar nu are nimeni nevoie de contabilitate? pe noi ne intreaba deseori diversi clienti cam care ar fi preturile pentru contabilitatea unei microintreprinderi fara prea mutla activitate. De fapt, in stabilirea pretului serviciilor, cam ce gen de lucruri conteaza?
Felicitari pentru initiativa.
Exista tarife in acest sens.

Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Noiembrie 2005
Feni, utilizator
mneata tuturor. tarifele se stabilesc in functie de anumiti parametri: obiectul de activitate, volumul actelor, daca este nevoie sau nu de contabilitate primara, adica de intocmirea documentatiei primare, daca se impune sau nu o contabilitate de gestiune, de documentatia privind personalul, de mentinerea relatiilor cu organele statului. si ca sa o spunem pe romaneste conteaza foarte mult si politica patronului firmei de contabilitate si va spun asta din practica.
sa dau exemplu de niste preturi: firma de comert, nu prea multe acte pe luna, inclusiv conta primara = 200 roni; firma de prestari servicii = 150 roni.
pupici.
E durere mare cu contabilitatea. Anul asta s-au inmultit numarul declaratiilor... contabilii intr-o firma sunt si juristi si calculatoristi si gestionari si casieri si secretare si orice tine de hartii si documente samd .... toata lumea are pretentii de la ei si cu toate astea munca contabilului nu este apreciata. Responsabilitatea contabilului este imensa (uneori plateste si penal) este omul de baza in firma si totusi imaginea lui este asemanata cu a unui contopist. Avem clienti care nu stiu ce e aia grija declaratiilor si a amenzilor dar cand e vorba de salarizare atunci incep sa dea din colt in colt.
Consider ca acei contabili care au tarifele mici (1 - 2 milioane pe luna) se complac intr-o situatie de genul: ei se fac ca ma platesc si eu ma fac ca muncesc. La sfarsit insa patronul va fi cel indurerat fiindca contabilul a muncit pe masura salariului primit (nu-l va interesa bunul mers al firmei).
Concluzia: aveti grija ca economistul (contabilul) firmei sa fie totdeauna multumit! dati-i mereu un salariu peste asteptarile lui astfel incat sa-i para rau daca firma da faliment ;)
Ultima modificare: Luni, 17 Aprilie 2006
LUCk33ro, utilizator

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un contabil pentru o firma noua. silviu2403 silviu2403 Buna ziua, Am infiintat de curand o societate comerciala si este prima data cand fac acest lucru. Ce ma sfatuiti sa fac, sa merg la o firma care se ocupa de ... (vezi toată discuția)
Contabilitate in partida simpla ap Apostol Maria Apostol Maria In vechiul Statut a fost prevazut ca AP Rezidenz-Cartierul german organizeaza si conduce contabilitatea in partida dubla , cu depunere de BIlant contabil la ... (vezi toată discuția)
Expert contabil cretziella cretziella de 2 ani tin contabilitatea catorva societati avand la baza un cur s de contabilitate(tot de la nir la bilant). anul acesta am absolvit finante banci. ma ... (vezi toată discuția)