Buna ziua ! Am nevoie de indrumerea dumneavoastra , eventual sa-mi stipulati ce lege , cu numar si articol ma pot proteja . Situatia este urmatoarea : Momentan sunt in alta tara , insa din anul 2000 locuiesc in apartament proprietate personala a mamei mele . Initial apartamentul a fost cumparat , pentru noi , dar acte nu s-au mai facut . In 2007 am cazut deacord cu aceasta -*mama* - sa ne ajute sa ne ridicam o casa pe un teren pe care-l avem proprietate personala , si anume spunandu-ne sa cautam cumparator . Pt ca apartamentul care a costat 38 milioane lei vechi , arata jalnic , eu si sotul meu am facut imprumut la banca ca sainvestim mici renovari , pentru a-l putea vinde. Nu am reusit , deci am locuit pana acum in el ,iar la acest moment , avem bunuri personale . Mma si sotul acesteia , proprietarii legali , nu au achitat si nu au investit nimic in acest apartament , pentru ca ... era al nostru !!! De 3 ani de yile stam cu chirie la ei in locuinta pe care o detin in DE , dar pentru ca nu am fost deacord sa-i slugarim in renovarea pe care doresc sa o faca la aceasta casa din DE , acum nu ne mai dau apartamentul din RO spre a ne ajuta sa construim , ba mai mult , ne ameninta ca ne vor instraina si bunurile din acel apartament . Noi deja am reziliat si aici contractul de chirie , urmand sa plecam la o alta locuinta , deci nu avem datorii de nici un fel catre ei , nici aici si nici in Ro . Ea *mama* a mai detinut un ap. in Ro , in care a locuit sora mea , , sora care a dat-o in judecata pe aceasta cu 3 ani in urma , pt ca mama era consumatoare de bauturi alcoolice , si nu o lasa in pace , iar razbunarea acesteia ( a mamei) a fost aceeasi - sa-i instraineze bunurile . Va rog sa-mi spuneti daca are voie sa faca asa ceva , si daca nu , cu ce lege si cu ce articol , ma pot proteja . Vreau sa mai spun ca le-am cerut sa semneze un angajament , ca nu vor patrunde in locuinta fara ca eu sa fiu prezenta si ca nu au nici un drept legal asupra bunurilor mele , angajament pe care l-a semnat numai sotul mamei *neamt fiind * , aceasta refuznd , ba chiar amenintandu-ma ca exact asta va face . Va multumesc !
Daca-i imobilul lor il pot vine, d-voastra va puteti indrepta impotriva lor cu o actiune in pretentii pentru returnarea investitiilor facute de d-voastra in imobil si pt bunurile personale, daca aveti dovezi in acest sens.
Multumesc pentru raspuns , insa doresc daca se poate o stipulare a unui articol de lege ... ceva care sa poata fi atasat la sesizarea pe care o voi face la politie !! ....Dar nici nu s-a pus in discutie vanzarea , ci doar faptul ca trebuie sa ma anunte cand intra in apartament si mai ales sa fiu eu de fata , ATATA TIMP cat bunurile mele sunt acolo si nu le datorez nimic ... iar daca vor sa-l vanda sa ma anunte sa le iau... nu sa mi le arunce sau sa le dea de pomana ... pt ca nu am nici o datorie fata de ei ... si niciodata nu s-a pus problema de contract de inchiriere pt ca pana in acest moment apartamentul a fost considerat ca fiind al nostru ... Eu asta intreb ... pe ce temei legal isi pot insusi bunurile mele ... am chitante la mobila , televizoare , carti ...jucarii ... Care este paragraful din lege care-i face pe ei proprietari peste bunurile mele , in conditiile in care nu am lasta datorii , doar pt ca se afla in apartamentul lor ? ... Nu mi se pare corect !!! Apartamentul a fost cumparat de ei , dar de la primul si pana la ultimul var dat in aceea locuinta , totul ne apartine ... nu am pretentii la nimic decat la bunurile noastre ... deci vreau sa stiu care este temeiul legal , prin care ea poate sa-mi instraineze bunurile ... repet nu avem datorii , nu le datoram nimic .
Cel mai indicat ar fi sa-i faceti o plangere penala mamei pentru abuz de incredere (art. 238 Cod Penal). "Insusirea, dispunerea sau folosirea pe nedrept a unui bun mobil al altuia, de catre cel caruia i-a fost incredintat in baza unui titlu si cu un anume scop ori refuzul de a-l restitui se pedepseste cu inchisoare de la trei luni la doi ani sau cu amenda".
Va multumesc ! Acelasi art. punctul 2 - " (2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate." .... Deci musai sa fac o sesizare la politie si in momentul in care imi instraineaza bunurile , atunci se pune in miscare actiunea penala ?.... Si preventia consta in faptul ca-i aduc si ei la cunostinta actiunea pe care am facut-o ? .... Daca totusi mai exista si o alta lege care poata sa ma ajute sa previn sa se si intample , va rog sa ma ajutati cu info . Va multumesc foarte , foarte mult !!
Executare
loremona
Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: fratele meu a luat un credit in urma cu 3 ani pe o perioada de 5 ani si nu a platit nicio rata. In prezent este plecat din ... (vezi toată discuția)