avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Instrainare bunuri ale fiicei de catre mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Instrainare bunuri ale fiicei de catre mama

Buna ziua ! Am nevoie de indrumerea dumneavoastra , eventual sa-mi stipulati ce lege , cu numar si articol ma pot proteja . Situatia este urmatoarea : Momentan sunt in alta tara , insa din anul 2000 locuiesc in apartament proprietate personala a mamei mele . Initial apartamentul a fost cumparat , pentru noi , dar acte nu s-au mai facut . In 2007 am cazut deacord cu aceasta -*mama* - sa ne ajute sa ne ridicam o casa pe un teren pe care-l avem proprietate personala , si anume spunandu-ne sa cautam cumparator . Pt ca apartamentul care a costat 38 milioane lei vechi , arata jalnic , eu si sotul meu am facut imprumut la banca ca sainvestim mici renovari , pentru a-l putea vinde. Nu am reusit , deci am locuit pana acum in el ,iar la acest moment , avem bunuri personale . Mma si sotul acesteia , proprietarii legali , nu au achitat si nu au investit nimic in acest apartament , pentru ca ... era al nostru !!! De 3 ani de yile stam cu chirie la ei in locuinta pe care o detin in DE , dar pentru ca nu am fost deacord sa-i slugarim in renovarea pe care doresc sa o faca la aceasta casa din DE , acum nu ne mai dau apartamentul din RO spre a ne ajuta sa construim , ba mai mult , ne ameninta ca ne vor instraina si bunurile din acel apartament . Noi deja am reziliat si aici contractul de chirie , urmand sa plecam la o alta locuinta , deci nu avem datorii de nici un fel catre ei , nici aici si nici in Ro . Ea *mama* a mai detinut un ap. in Ro , in care a locuit sora mea , , sora care a dat-o in judecata pe aceasta cu 3 ani in urma , pt ca mama era consumatoare de bauturi alcoolice , si nu o lasa in pace , iar razbunarea acesteia ( a mamei) a fost aceeasi - sa-i instraineze bunurile . Va rog sa-mi spuneti daca are voie sa faca asa ceva , si daca nu , cu ce lege si cu ce articol , ma pot proteja . Vreau sa mai spun ca le-am cerut sa semneze un angajament , ca nu vor patrunde in locuinta fara ca eu sa fiu prezenta si ca nu au nici un drept legal asupra bunurilor mele , angajament pe care l-a semnat numai sotul mamei *neamt fiind * , aceasta refuznd , ba chiar amenintandu-ma ca exact asta va face . Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: gabmic , utilizator 19:04, 2 Decembrie 2016
Daca-i imobilul lor il pot vine, d-voastra va puteti indrepta impotriva lor cu o actiune in pretentii pentru returnarea investitiilor facute de d-voastra in imobil si pt bunurile personale, daca aveti dovezi in acest sens.
Multumesc pentru raspuns , insa doresc daca se poate o stipulare a unui articol de lege ... ceva care sa poata fi atasat la sesizarea pe care o voi face la politie !! ....Dar nici nu s-a pus in discutie vanzarea , ci doar faptul ca trebuie sa ma anunte cand intra in apartament si mai ales sa fiu eu de fata , ATATA TIMP cat bunurile mele sunt acolo si nu le datorez nimic ... iar daca vor sa-l vanda sa ma anunte sa le iau... nu sa mi le arunce sau sa le dea de pomana ... pt ca nu am nici o datorie fata de ei ... si niciodata nu s-a pus problema de contract de inchiriere pt ca pana in acest moment apartamentul a fost considerat ca fiind al nostru ... Eu asta intreb ... pe ce temei legal isi pot insusi bunurile mele ... am chitante la mobila , televizoare , carti ...jucarii ... Care este paragraful din lege care-i face pe ei proprietari peste bunurile mele , in conditiile in care nu am lasta datorii , doar pt ca se afla in apartamentul lor ? ... Nu mi se pare corect !!! Apartamentul a fost cumparat de ei , dar de la primul si pana la ultimul var dat in aceea locuinta , totul ne apartine ... nu am pretentii la nimic decat la bunurile noastre ... deci vreau sa stiu care este temeiul legal , prin care ea poate sa-mi instraineze bunurile ... repet nu avem datorii , nu le datoram nimic .
Cel mai indicat ar fi sa-i faceti o plangere penala mamei pentru abuz de incredere (art. 238 Cod Penal). "Insusirea, dispunerea sau folosirea pe nedrept a unui bun mobil al altuia, de catre cel caruia i-a fost incredintat in baza unui titlu si cu un anume scop ori refuzul de a-l restitui se pedepseste cu inchisoare de la trei luni la doi ani sau cu amenda".
Va multumesc ! Acelasi art. punctul 2 - " (2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate." .... Deci musai sa fac o sesizare la politie si in momentul in care imi instraineaza bunurile , atunci se pune in miscare actiunea penala ?.... Si preventia consta in faptul ca-i aduc si ei la cunostinta actiunea pe care am facut-o ? .... Daca totusi mai exista si o alta lege care poata sa ma ajute sa previn sa se si intample , va rog sa ma ajutati cu info . Va multumesc foarte , foarte mult !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainare bunuri? MariusTranca MariusTranca daca o persoana care statea undeva cu chirie spre exemplu si a scos din casa respectiva un obiect poate fi acuzat de instrainare de bunuri ? sa luam totusi in ... (vezi toată discuția)
Mostenire, protejare mostenitor clipa43 clipa43 buna ziua! am o fiica ce este bolnava de schizofrenie dar este stabilizata,lucreaza, este casatorita si amândoi locuiesc cu mine. apartamentul este al meu, ... (vezi toată discuția)
Executare loremona loremona Buna ziua, Am urmatoarea situatie: fratele meu a luat un credit in urma cu 3 ani pe o perioada de 5 ani si nu a platit nicio rata. In prezent este plecat din ... (vezi toată discuția)