avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnare suspendata conditionat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnare suspendata conditionat

Bună ziua. Îmi poate spune cineva concret dacă mai există în momentul de față pedeapsa : închisoare cu suspendare condiționată? Sau s.a înlocuit cu suspendare sub supraveghere? Mulțumesc
Acum există doar suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Desigur că și în această variantă cel condamnat este ținut să respecte o serie de condiții în termenul de încercare pentru a nu îi fi revocat beneficiul suspendării executării pedepsei.
Suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere exista si in vechiul cod penal.
Suspendarea conditionata nu mai exista. A fost introdusa Amanarea aplicarii pedepsei
In NCP nu mai exista aceasta modalitate de individualizare, corespondent ar fi amanarea aplicarii pedepsei, desi aceasta din urma nu reprezinta o condamnare.
Daca fapta a fost savarsita inainte de intrarea in vigoarea NCP si judecata a continuat dupa, se poate dispune suspendarea conditionata in baza dispozitiilor fostului C.P., identificat ca lege mai favorabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poti scapa de inchisoare daca esti recidivist? Panelco Panelco Stagiu: trimitere in judecata pentru delapidare in forma continuata in perioada iunie 2015 (o noua fapta comisa in termenul de incercare) Ianuarie 2013 - ... (vezi toată discuția)
De ce nu se aplica legea penala mai favorabila in raport de cuantumul pedepsei cu inchisoarea ? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Buna seara, De ce nu se aplica legea penala mai favorabila in raport de pedeapsa cu inchisoarea prevazuta de lege? Legea penala mai favorabila mie imi ... (vezi toată discuția)
Întrebare consecințe accident auto fără victime - autor fără permis și sub influența alcoolului Bianca.kieke Bianca.kieke Bună seara ! Am și eu o întrebare! Un prieten de al meu a condus fără permis , sub influenta alcoolului și a făcut accident, fără victime! Se poate ... (vezi toată discuția)