avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legislatia muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legislatia muncii

Conducatorul unei institutii publice are dreptul legal sa impuna comisiei de disciplina desfacerea contractului de munca, in conditiile in care comisia nu s-a intrunit ,iar reclamatul nu s-a aparat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:17, 1 Decembrie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Comisia de disciplina propune sanctiunea disciplinara, iar un conducator de isntitutie consider ca nu trebuie sa influenteze decizia comisiei.

Concedierea dispusă cu nerespectarea procedurii prevăzute de lege este lovită de nulitate absolută.
Mesaj editat
@ lismanumagda1

Dată post: Joi, 1 Decembrie 2016, 15:03
Subiect: legislatia muncii

Referitor la intrebarea precedenta, cui ma pot adresa intrucat cosider pe buna dreptate ca sunt sicanata, ca in urma unor reclamatii calomnioase la adresa mea se urmareste vacantarea postului.Pot demonstra acest lucru ,intrucat am fost amenintata de una din persoanele reclamante si citez ,,va chem la domnul manager daca imi mai spuneti de curatenie",persoana fiind ingrijitoare.Iar cea de-a doua reclamatie se refera la o persoana care nu mai avea dreptul la tratament decontat si prin amenintari voia sa beneficieze de tratament gratis, nu decontat de Casa de Asigurari.Aceasta a facut un denunt calomnios ,reclamand ca am micsorat durata tratamentului, nu ca voia tratament gratuit in mod abuziv ,cu amenintari ,fara card de sanatate, uite asa...,fiindca are dreptul,facand scandal intr-o sala de tratament,devenind violenti ea si sotul,eu fiind nevoita sa solicit ajutorul Politiei.Institutiile publice nu trebuie sa aiba paza,conform legii?Cum pot apara eu,o femeie ,pacientii,in asemenea situatii?Ei bine,domnul manager te obliga ,prin sanctiunile pe care le aplica salariatilor sa lucreze in mizerie,permite sa fii abuzat.Nu mi-a dat posibilitatea sa explic ce s-a intamplat,in nici una din cele doua situatii,spunand ca ,,nu ma baga in seama" si ca va recomanda comisiei de disciplina,,sa ma duc acasa",ceea ce a si scris pe reclamatie.Am solicitat audienta la directorul medical,managerul are biroul vis a vis,a intrebat-o pe secretara ce astept ,aceasta i-a spus,iar managerul a spus ca daca indraznesc sa intru la directorul medical va cere cele mai aspresanctiuni impotriva mea.Am fost in audienta la directorul medical ajutata de o colega care ma cunoaste de ani de zile.Ei bine,a intrat managerul furios in biroul directorului ,m-a amenintat cum am relatat mai sus ,spunand ca am doua incidente,dar nu a spus ca am fostreclamatia de ingrijitoarea care era protejata sa, si care era disciplinar in clinica noastra pentru aceleasi abateri, si anume neindeplinirea sarcinilor de serviciu, conflict cu personalul.Am martori ,colegul meu ,o colega de la alt spital pe care am mentionat-o ca martor ,dar a carei declaratie a fost refuzata,motivandu-se ca daca vor avea nevoie de punctul dumneaei de vedere il vor solicita, la incidentul cu persoana care nu mai avea dreptul la tratament decontat.Vreau sa va spun cain luna septembrie am fost pusa absenta in pontaj de medicul coordonator ,eu nelipsind niciodata de la serviciu,si neavand concedii medicale .Vreau sa va mai spun ca am fost purtata prin tot spitalul,motivandu-se ca nu este nevoie de kineteterapeuti in balneologie,ca dupa un an ,acelasi manager sa aduca in sala de kinetoterapie al treilea kinetoterapeut,sora unei ziariste,incercand iarasi cu medicul coordonator sa mascoata din sala de tratament,prin aceea ca nu mi se repartizau pacienti ,spunandu-mi-se ca nu au nevoie de mine.Cui ma pot adresa,pentru ca ma simt incoltita si nu mai stiu cum sa ma apar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal sa fiu judecat de catre o comisie de disciplina fiind ... Mircea Razvan Mircea Razvan Este legal sa fiu judecat de catre o comisie de disciplina fiind numit un profesor doctor univ de la Sibiu, prin skype? . Judecarea se face in temeiul unor ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni functionari publici Sabin Cocis Sabin Cocis Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu cateva pareri. Sunt functionar public. Directorul general al institutiei unde lucreaz a hotarat sa ne bage in comisia de ... (vezi toată discuția)
Expertiza medicala in caz de malpraxis george_adi110 george_adi110 Unde pot afla mai multe informati despre desfasurarea unei expertize medicale in caz de malpraxis? ( cui trebuie adresata cererea, cine decide efectuarea unei ... (vezi toată discuția)