buna ziua.am trait in concubinaj de 2 ani si ne-am casatorit de 2 luni.el impreuna cu parintii lui au o curte cu 2 corpuri de casa.toti 3 sint propietari in indiviziune.noi stam intr-un corp de casa in continuarea caruia prelungim constructia.muncim amindoi,cot la cot. el are o fata din casatoria anterioara in grija lui iar eu am un baiat, in grija mea.intrebarile mele sint urmatoarele:in cazul in care el moare(nu ne dorim asta)eu ce drept am aici?ma pot da afara parintii lui?dar in cazul in care eu mor(nici asta nu ne dorim)fiul meu ce drept are ?tinind cont de faptul ca eu am bagat o multime de bani aici?
dar dupa ce o sa avem autorizatia de constructie,o sa se considere ca ceea ce am construit este constructie in timpul casatoriei?nu?si dupa decesul meu la acea constructie copilul meu o sa aiba dreptul?si dupa ce murim amindoi fata lui si baiatul meu o sa aiba drepturi egale sau nu?
Dupa eliberarea autorizatie se va considera aceea constructie ca fiind un bun comun, iar in aceste conditii se prezuma ca fiecare sot are o cota de 50%-50%.
In cazul decesului dumneavoastra, din cota de 50% , 1/4 va reveni sotului supravietuitor si 3/4 ii revine baiatului dumnevoastra. Si astfel, baiatul va deveni coproprietatr cu sotul d-voastra , baiatul avand 3/8 din imobil , iar sotul 5/8. Iar la decesul sotului, doar fata lui il va mosteni. In final, baiatul va avea 3/8 din imobil, iar fata 5/8.
In cazul in care va deceda primul sotul, intr-un final, pe baza aceluiasi principiu baiatul va avea 5/8 din imobil, iar fata 3/8.
Sper ca am explicat pe intelesul dumneravoastra.
Mostenire
lspc
Buna ziua!Sunt casatorita si in urma acestei casatorii NU au rezultat copii!Sotul meu are ,insa un baiat din prima casatorie!Intrebarea mea este urmatoarea:ce ... (vezi toată discuția)
Donatie
ileana-carmen
Buna ziua. Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema:
Tatal meu este casatorit a doua oara si nu are copii din aceasta casatorie. Din prima, casatorie, ... (vezi toată discuția)