avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Se percep contributii sociale la un contract de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Se percep contributii sociale la un contract de prestari servicii ?

Buna ziua,

Imi verificasem la un moment dat situatia personala cu contributiile sociale de-a lungul timpului, in care unele contributii imi lipseau (cazul cand am lucrat pentru intocmirea recesamantului din 2011 si in cadrul sectiilor de votare pe perioada alegerilor electorale).
Dupa cateva telefoane date, mi s-a spus ca angajarea mea temporara s-a facut in baza unui contract de prestari servicii si in cazul unui asemenea contract nu se percep contributii sociale ? E adevarat acest lucru ?
Conform principiului general al dreptului financiar, ,,orice venit se impoziteaza", dar nu si in cazul meu.

VA MULTUMESC !
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 17:04, 1 Decembrie 2016
La data respectiva pentru contractele de prestari servicii nu se plateau contributii sociale si nu constituie vechime in munca la calculul pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare carte identitate udau_1966 udau_1966 trebuie sa schimb cartea de identitate si o voi face la o noua adresa,diferita de cea actuala.in aceasta conditie,eu ca cetatean care doreste sa voteze,unde o ... (vezi toată discuția)
Legislatie electorala si informatii generale despre alegeri george-neagu george-neagu Pentru ca suntem in an electoral si intrebarile legate de alegeri (ale celor care ar dori sa candideze sau ale votantilor) sunt din ce in ce mai multe, am ... (vezi toată discuția)
E legal ca un vicepresedinte de sectie de votare sa se deplaseze de la o sectie la alta dupa buletine de vot, daca e neinsotita? MARCEL MOLNAR MARCEL MOLNAR este voie ca un vicepresedinte dintr-o sectie de votare speciala sa se deplaseze de la o sectie de votare speciala dupa buletine de vot , numai cu un membru ... (vezi toată discuția)