avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIE DE URMAS
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIE DE URMAS

Buna ziua.Intreb ceva in numele unei cunostinte.Va pot spune ca are 54 ani si ca are o pensie de urmas, in urma sotului decedat acum 2 ani.Au fost casatoriti 1 an.De asemenea,ea nu lucrat niciodata.Intrebarea este daca are dreptul sa primeasca aceasta pensie, in conditiile in care ea nu are varsta de pensionare,de 62 ani.In situatia in care nu are acest drept,trebuie sa faca vreo atentionare undeva?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:51, 4 Decembrie 2016
Sa clarifice situatia cu casa locala.
I se va emite decizie de debit si va returna tot ce a primit necuvenit.
Care casa locala?Si daca nu are nici un interes,persoana respectiva poate pati ceva,poate fi in cele din urma urmarita,pentru a inapoia debitele?
Da, poate fi urmarita pentru a restitui sumele primite necuvenit.
Mai exact,cum oate fi urmarita?Ea considera ca i se cuvin,nimeni nu stie de ea, cine sa sesizeze?Treaba asta merge de aproape 2 ani.Cei de la CJP nu stiu?Greu de crezut...
Probabil in urma unui audit al Casei de Pensii se poate constata asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire bani casa de pensii daniel1948 daniel1948 Buna ziua Tatal meu a decedat in 2010 si conform legii mama mea a beneficat de pensie de urmas sase luni ,iar eu student fiind pana la terminarea ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie urmas Adrian1993 Adrian1993 Buna dimineata! Mama mea se confrunta in momentul de fata cu o situatie putin mai ciudata sa spunem. Situatia este urmatoarea. In urma unui accident rutier ... (vezi toată discuția)
Art. 181 din legea 263/2010 Mihaelaioli Mihaelaioli As vrea sa stiu ce stipuleaza art. 181, si anume cum se face recuperarea drepturilor necuvenite incasate de la asigurarile sociale( pensie). Multumesc (vezi toată discuția)