avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie salariata insarcinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie salariata insarcinata

BUNA ZIUA,
SUNT INSARCINATA IN 6 LUNI SI AS VREA SA STIU DACA IMI DAU DEMISIA DE LA LOCUL DE MUNCA MAI POT BENEFICIA DE PRENATAL?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:30, 1 Decembrie 2016
OUG nr. 158/2005
art.7
Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) este de o lună realizată în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

art.2
(1) Concediile medicale şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, la care au dreptul asiguraţii, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă, sunt:
.......
c) concedii medicale şi indemnizaţii pentru maternitate;
.....

art.23
(1) Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcină şi lăuzie, pe o perioadă de 126 de zile calendaristice, perioadă în care beneficiază de indemnizaţie de maternitate.

(2) De aceleaşi drepturi beneficiază şi femeile care nu se mai află, din motive neimputabile lor, în una dintre situaţiile prevăzute la art. 1 alin. (1), dacă nasc în termen de 9 luni de la data pierderii calităţii de asigurat. Faptul că pierderea calităţii de asigurat nu s-a produs din motive imputabile persoanei în cauză se dovedeşte cu acte oficiale eliberate de către angajatori sau asimilaţii acestora, iar indemnizaţia se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate unde medicul de familie al asiguratului are încheiată convenţie.

Demisia este un motiv imputabil salariatului , situatia in care se pare ca nu veti beneficia de indemnizatia de maternitate, in caz de demisie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate amelia20100 amelia20100 Buna ziua, As dori sa stiu daca imi poate fi platit concediul de maternitate in urmatoarea situatie:sunt insarcinata in 38saptamani si am teminat pe ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de prenatal daca imi expira contractul temporar? ce as putea face pentru a putea beneficia de prenatal? adelinamaria adelinamaria Buna ziua, In luna septembrie imi va expira contratul temporar de munca, si sunt insarcinata de cateva luni. As dori sa intreb daca nu imi vor prelungi ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si concediu postnatal khrik_1977 khrik_1977 lucrez din 12 aprilie 2011 la o firma cu contract pe perioada determinata de 3 luni. in cazul in care firma nu-mi mai prelungeste contractul in data de 12 ... (vezi toată discuția)