avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... banca cere bilant de la angajator pentru credit ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

banca cere bilant de la angajator pentru credit ipotecar

Buna ziua ....de curand am facut un credit ipotecar...si banca m.a verificat la anaf pe plan financiar (totul bine) numai ca firma mea e activa din martie si inca nu si.a declarat bilantul.Banca imi cere ultimile 2 balante ale angajatorului altfel nu mi se acorda creditul si voi fi respins.Angajatorul refuza sa imi dea aceste balante...vroiamsa stiu daca e obligat sau nu.Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: Cristian Mazilu , Consultant credite si finantari 21:28, 2 Decembrie 2016
Prin expresia "firma mea" intelegeti firma unde sunteti salariat sau firma unde sunteti actionar/asociat? Daca e vorba de firma unde sunteti salariat, angajatorul nu are obligatia sa dea bancii balanta de verificare, ceea ce nu e cazul daca sunteti actionar/asociat.
Daca aveti calitatea de angajat, firma respectiva nu este obligata sa dea balantele contabile, daca sunteti asociat /actionar le puteti lua singur.
Va multumesc !!!
In egala masura, si banca are libertatea de a decide daca acorda sau nu creditul, raportat la informatiile solicitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Balanta angajator pt credit ipotecar andrei1999991 andrei1999991 Buna ziua, Va scriu in legătură cu o problema pe care o întâmpin. Doresc să fac un credit ipotecar dar analiza dosarului s-a blocat din cauza ca ... (vezi toată discuția)
Cesionare ! ajutor ! algora algora Cum spuneam si ieri, anul trecut am cesionat o firma cu mai multe credite la banci , nu datorii. Totul era la zi pana in momentul cesionarii. Noii asociati au ... (vezi toată discuția)
Credit pentru neangajat cu venituri din online skepsys82 skepsys82 buna ziua. de cativa ani urc media audio pe niste situri online, obtinand venituri in crestere. imi permit la acest moment sa platesc rate la credite ca un ... (vezi toată discuția)