avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire catre nepoti minori - act neatacabil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire catre nepoti minori - act neatacabil

Buna ziua,

Am o intrebare legata de o posibila mostenire de la nasa si matusa mea (sora tatalui meu). Dansa doreste sa lase toate bunurile in mod egal ambilor mei copii minori.
Tatal meu e de acord fara rezerve.
Intrebarea mea e insa: care ar fi modalitatea legala prin care ceilalti doi frati ai nasei/matusii mele sau copii lor n-au sanse sa castige in instanta aceste bunuri lasate copiilor mei?

Va multumesc anticipat.

Cu stima,
Adrian Dumitrescu
Cel mai recent răspuns: adidum73 , utilizator 14:59, 1 Decembrie 2016
Buna ziua,
Cum fratii cuiva nu sunt mostenitori rerzervatari, matusa poate sa lase bunurile sale fie prin testament fie prin donatie. Poate sa incheie si un act de vanzare cumparare cu clauze de uzufruct viager in care, in locul minorilor sa semnati dumneavoastra ca parinti.
Va sfatuiesc ca la incheierea actelor, daca acea matusa are o varsta mai avansata, sa incercati sa respectati prevederile art. 30 din legea 17/2000.
Multumesc frumos pentru raspunsul dvs. prompt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie teren agricol de la o matusa cyan cyan am o matusa care vrea sa doneze mie si unui var de al meu 2 ha de teren agricol , cate 1 ha fiecaruia. matusa nu a fost casatorita si nici nu a avut ... (vezi toată discuția)
Bunica mi-a făcut testament pe toate bunurile ei, dar mai sunt moștenitori în afară de mine. care vor fi cotele în acest caz? maia andrei maia andrei Buna ziua! Bunica mea a fost proprietara unei case bătrânești + 1000 m teren si in câmp are 1 hectar . Bunica mi -a lăsat prin testament toate bunurile ei ... (vezi toată discuția)
Se poate ataca contractul de donatie cu scutire de raport? Anamaria37 Anamaria37 Buna ziua, parintii mei mi-au donat apartamentul lor bun propiu mie prin contract donatie cu scutire de raport, retinandu-si dreptul de uzufruct viager, iar eu ... (vezi toată discuția)