avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Calcul impozit pe profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Calcul impozit pe profit

in luna aprilie 2015 societatea a achizitionat un tractor + incarcator frontal in valoare de 70000 euro. a fost dedusa din impozitul pe profit doar rata platita + fondurile propii. anul acesta se mai poate deduce diferenta de suma ?? mentionez ca firma este pe calcul anual al profitului si nu trimestrial. Multumesc
Cel mai recent răspuns: BUNESCU , utilizator 21:41, 1 Decembrie 2016
La calculul impozitului pe profit este cheltuiala deductibila amortizarea iar nu rata si fondurile proprii (ce or fi acelea, ca nu stiu la ce va referiti).
plata echipamentelor se face dupa un grafic de esalonare pe 5 ani.
din 70000 de euro sau platit 9500 euro(5% avans si prima rata din credit de 6500 de euro)cei 9500 euro au fost calculati in profitul reinvestit 2015( cu toate ca trebuia calculata toata suma care prin necunoastere nu s-a aplicat) insa diferenta de 60500 de euro se mai pot include anul acesta in profit reinvestit ? cer clementa deoarece nu sunt economist de profesie multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil camicami camicami Buna tuturor, ce implicatii fiscale ar avea vanzarea unui apartament ( in care functioneaza un magazin alimentar) achizitonat in 1996 ,care a fost reevaluat ... (vezi toată discuția)
Cheltuiala cu amortizarea mona_genes mona_genes am inteles ca de la 1 mai 2009 cheltuiala cu amortizarea din reevaluare nu este deductibila. La fel si cheltuiala cu amortizarea masinilor folosite de ... (vezi toată discuția)
Profit reinvestit niko 94 niko 94 Dorim sa cumparam un utilaj, si am citit despre scutirea impozitului pe profitul reinvestiti, dar nu am inteles legat de rezerva care se constituie din ... (vezi toată discuția)