avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Încadrare gresita
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Încadrare gresita

Sunt angajata in învățământ din1995.Perioada2005-2011am fost i ccc.Mai întâi 3ani,apoi 3ani copil handicap.Anul acesta am descoperit ca nu aveam vechimea corespunzătoare.Ultimii 3ani nu erau recunoscuți drept vechime in munca si serviciu.Abia luna trecuta mi s-a recunoscut acest drept si mi s-a recalculat salariul.Contabila spune ca nu pot primi banii din urma pentru ca am ieșit din termen.Trebuia sa vad mai repede.Atunci dansa de ce este plătită?Eu trebuia sa cunosc legile?Cine este responsabil pentru faptul ca din 2011 eu am fost încadrată cu o treapta in urma atât la vechimea in munca,cat si la vechimea in învățământ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 2 Decembrie 2016
Nimeni nu poate fi considerat ca nu cunoaste legea, principiu de drept care prezuma ca toata lumea cunoaste legea si nimeni nu poate fi aparat de raspundere invocand necunoasterea prevederilor ei.

Incadrarea gresita are ca vinovat angajatorul , respectiv persoanele care aveau obligatia aceasta.

Intr-adevar, in cazul unei actiuni in instanta nu puteti recupera din urma decat drepturile pe ulimii 3 ani (din 2013 ) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatiile angajatorului privind raportul de munca si iesirea la pensie viorelus viorelus Daca la 22.12.2010 aveam dreptul sa ies la pensie,pe legea 19,angajatorul avea vreo obligatie fata de mine, conform codului muncii si a altor legi,in sensul de ... (vezi toată discuția)
Despre somaj ROMANFLORIN ROMANFLORIN Cum evolueaza situatia: un somerul indemnizat se angajeaza pe perioada nedeterminata cu 4 ore caruia, drept consecinta, i-a incetat somajul, insa la scurt ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil AndreeaGheorghe24 AndreeaGheorghe24 Buna seara, Matusa mea a lucrat la o companie si a intrat in concediu de crestere copil pana la varsta de 2 ani.Intre timp compania a fost instrainata si ... (vezi toată discuția)