avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale perioada reactivarii unei firme
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

perioada reactivarii unei firme

Buna.Ma numesc Raul si am o firma care a fost declarata inactiva pe data de 11 iunie 2009 pt nedepunerea declaratiilor.In luna iulie am depus declaratiile la finante care la randul lor au facut un referat pe care l-au trimis la ANAF in aceeasi luna[iulie].Ma intereseaza cat timp dureaza perioada de reactivare si daca pot sa deschid alta firma in acelasi spatiu al carei proprietar este firma inactiva.Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2009
raul andrei, utilizator
Cel mai recent răspuns: raul andrei , utilizator 21:13, 7 Septembrie 2009
Daca nu ati depus acte pentru declararea suspendarii activitatii la Registrul Comertului, atunci depuneti declaratia aferenta la finante si va reluati activitatea. Daca ati declarata suspendarea activitatii si la Registrul Comertului , trebuie sa inregistrari reluarea activitatii..car in mod normal ar dura 5 zile de la depunerea dosarului...insa dat fiind "activitatea sustinuta" a magistratilor din aceasta perioada ...termenul de 5 zile se poate transforma...intr-o perioada de timp....
De asemenea asa cum spune ministrul de finante .." O firmă inactivă care îşi reia activitatea în acest an va fi considerată start-up şi, prin urmare, nu va plăti impozitul minim
Raportat la folosirea spatiului firmei inactive puteti utiliza spatiul prin semnarea unui contract de comodata intre firma proprietara si noua societate, cu precizarea exacta a destinatiei spatiul. Nu puteti folosi contract de inchiriere pentru ca firma inactiva nu are activitatea si din contractul de inchiriere ar inregistra venit. O alta contie pentru folosirea spatiului este ca unul dintre asociatii firmei inactive sa fie asociat si in firma noua..
Ordinul ANAF prevede termene precise doar pt firmele care au fost declarate inactive din eroare, pentru celelalte ... ?? din practica o societate pe care o cunosc nici dupa 3 luni nu a fost reactivata de la depunerea cererii.
daca pot sa deschid alta firma in acelasi spatiu al carei proprietar este firma inactiva

Da , contract de inchiriere pt o camera pt firma care se va constitui.
Intrebarea este ce fel de activitate doriti sa desfasurati, de ce va grabiti sa faceti alta societate ..
Multumesc f.mult pt. informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reactivare fiscala societate comerciala cu datorii Octav_ Octav_ Se poate reactiva fiscal o societate comerciala cu datorii de 10.000 lei la anaf, in conditiile esalonarii datoriei? La registrul comertului am reactivat firma ... (vezi toată discuția)
Firma cu datorii vreau s-o inchid. pot? cristinabucuresti cristinabucuresti Buna ziua. Am o firma care are 6000 ron datorie la stat. Impozite samd... As dori s-o pun pe zero cateva luni ca sa-mi pot plati datoria ( si sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Probleme firma inactiva - nedepunere declaratii Alina1104 Alina1104 Am infiintat un SRL in apr.2012 . In mai 2012 , s-a depus declaratia 010 la ANAF. SRL nu este platitor de tva . nu am prestat nici o activitate in acest timp ... (vezi toată discuția)