avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de crestere a copilului

Buna ziua! Sunt PFI si sunt insarcinata. Deoarece am avut venituri mici in anul curent, cand am fost la CAS sa fac contract pentru a avea dreptul la concediu medical am aflat ca suma aferentaeventualului concediu pe o luna ar fi mai mica decat cotizatia lunara. Intrebarea mea este daca dupa intreruperea activitatii pot primi direct indemnizatia de ingrijire a copilului sau trebuie sa am totusi un contract pt concediu postnatal cu CAS- ul pentru primele 42 de zile?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:47, 2 Decembrie 2016
Puteti beneficia incepand cu data nasterii copilului de indemnizatia pentru CCC, daca nu indepliniti conditiile prevazute de lege pentru acordarea concediului de maternitate şi a indemnizaţiei aferente.

OUG 111/2010
art.15
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă reprezentând indemnizaţii şi stimulent de inserţie se stabilesc după cum urmează:
a) începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;

b) începând cu data naşterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condiţiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate şi a indemnizaţiei aferente;
........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pentru tata Alexia77 Alexia77 Trebuie sa nasc la sfarsitul lunii septembrie dar intrucat nu am lucrat in ultimele 12 luni o sa mearga sotul meu in concediu de crestere a copilului. Am fost ... (vezi toată discuția)
Concediul postnatal leoveanum leoveanum Buna seara! Lucrez in invatamant din 2008, in perioada 1.10.2018 pana la 1.09.2019 am fost in concediu fara plata. Am ramas gravida si urmeaza sa nasc in ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna inaintea ccc pentru tata Florin0684 Florin0684 Buna ziua, 1.Urmeazasa ma duc in concediu de crestere a copilului in calitate de tata. Mai am 7 zile de concediu de odihna neefectuate. in cazul in care ... (vezi toată discuția)