Buna ziua! Sunt PFI si sunt insarcinata. Deoarece am avut venituri mici in anul curent, cand am fost la CAS sa fac contract pentru a avea dreptul la concediu medical am aflat ca suma aferentaeventualului concediu pe o luna ar fi mai mica decat cotizatia lunara. Intrebarea mea este daca dupa intreruperea activitatii pot primi direct indemnizatia de ingrijire a copilului sau trebuie sa am totusi un contract pt concediu postnatal cu CAS- ul pentru primele 42 de zile?
Multumesc
Puteti beneficia incepand cu data nasterii copilului de indemnizatia pentru CCC, daca nu indepliniti conditiile prevazute de lege pentru acordarea concediului de maternitate şi a indemnizaţiei aferente.
OUG 111/2010
art.15
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă reprezentând indemnizaţii şi stimulent de inserţie se stabilesc după cum urmează:
a) începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;
b) începând cu data naşterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condiţiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate şi a indemnizaţiei aferente;
........